Wedstrijdverslag Sporting West A1 – Haarlem A1

Nadat de A1 de week hiervoor een prima wedstrijd had gespeeld, waarbij wij vooral veel progressie hadden gemaakt met de eerste wedstrijd, gingen wij verzekerd naar Sporting West.

De wedstrijd begon en we kregen al snel een strafworp tegen, die leidde tot de 1-0 voor Sporting West. Na redelijk lang zoeken in het eerste aanvalsvak maakte Sporting west een fout bij het uitverdedigen waarbij wij de 1-1 konden maken. Hierna kwamen we snel op 1-2.

Niks aan de hand zou je denken, tot dat we opeens gingen rusten met een 8-3 achterstand.

De kansen waren er om in de buurt te blijven van Sporting West, ze gingen er gewoon niet in. Dan krijg je het oudste cliché in de geschiedenis: als jij niet scoort, scoort de tegenstander.

Na rust probeerden we gewoon verder te gaan met het creëren van kansen, maar Sporting West ging verder waar het gebleven was, zo eindigde de wedstrijd in 16-7.

Je zou denken met een uitslag van 16-7 dat de tegenstander veel beter was, individueel en als team. Nou viel dat eigenlijk wel mee. Het grootste verschil is dat Sporting West een tactiek had die ze constant gebruikte en werkte. Het was heel voorspelbaar maar uiteindelijk ging de bal wel steeds weer de korf in. Hier valt voor de A1 nog het meeste aan te werken, want de tactiek is er, alleen wordt die nog niet in de perfectie uitgevoerd.

Genoeg stof om over na te denken, maar er waren gelukkig wel genoeg kansen. Het is alleen nog van belang om te gaan kijken wie op welk moment de beste kans heeft, en dan natuurlijk nog de afronding.

 

Geschreven door Melle Vermeulen (A1)