Zaalseizoen A2: “De cijfers”

Afgelopen zaalseizoen is de A2 kampioen geworden, en dit is natuurlijk niet zonder slag of stoot gebeurd. Zo was Diewert bij de 4e wedstrijd al flink geblesseerd; hij zou niet meer mogen spelen voor de rest van het seizoen. Verder werd zelfs de laatste wedstrijd tegen Madjoe pittig. We stonden net na de helft met 2-8 achter. Dit hebben we natuurlijk met opzet gedaan om het ook aan de kant spannend te houden ?.

Over het hele seizoen zijn ook de statistieken bij gehouden. Elke wedstrijd werd elk schot bijgehouden, die van de tegenpartij en onze eigen schoten. Uit deze statistieken komen best wel een aantal interessante ontdekkingen. Zo is over het algemeen de 2e helft ons scoringspercentage met 4 procent hoger dan de eerste helft. Het gemiddelde scoringspercentage is 23,1%.

Het vak van Nika, Lieke, Hugo en Sirik hebben het meest gescoord (104) en minst doorgelaten (43). Marin, Tosca, Sil en Wouter lopen niet ver achter met 97 gescoord en 52 doorgelaten. Yleane was wisselende dame, dus ze was niet ingedeeld in een vak. Over het algemeen wordt meer gescoord door de heren (110) dan de dames (91).

Tosca en Marin hebben samen het hoogste schotpercentage voor afstandsschoten (17,4%). Sil heeft er het meeste gescoord (18!), waarna Wouter (11) volgt.

Diewert is de koning van de doorloopbal met een percentage van 100% (3/3), maar Marin heeft de meeste doorloopballen gescoord (10).

Voor de korte kansen staat Sirik bovenaan met 14 doelpunten. Van de vrije ballen wordt er door het team gemiddeld 32 % gescoord, die flink omhooggehaald wordt door Lieke.

Wouter heeft het hoogste percentage op strafworpen waar hij er slechts één heeft gemist (10/11). Plek twee is voor Sirik met 13 van de 15 strafworpen raak.

Het meeste punten zijn gescoord door Sirik (40), waarna Sil en Wouter de 2de plek delen met beide 29 punten

Uiteindelijk boeien de statistieken van de wedstrijden niet veel. Winnen doe je samen, en kampioen worden doe je samen. Ik denk dat ik voor het hele team kan spreken dat we trots terug kunnen kijken op het hele seizoen (met een uitzondering van de uit wedstrijd tegen Stormvogels…).

Naast de vele overwinningen hebben we veel plezier met z’n allen gehad. Zo vond iedereen het geweldig dat de tegenstander van Nika haar ging toevoegen op Insta en zijn best deed om er wat leuks van te maken. En natuurlijk hebben wij samen met de A1 een avond op de club de overwinningen gevierd.

Tot slot wil ik Mikki nog flink bedanken. Je hebt ons gemotiveerd om beter te worden, wat duidelijk te zien is in de uitslagen. Vier wedstrijden boven de 20 doelpunten! Laten we dit zo door trekken naar het buitenseizoen!

Geschreven door: Sirik (A2)