Even voorstellen


Haarlemse Korfbalclub
HAARLEM
Opgericht 7 mei 1914
goedgekeurd bij Kon. Besluit

Meer dan honderd jaar korfbal
H.k.c. Haarlem is de oudste en grootste korfbalvereniging van Haarlem met een rijke traditie, sinds mei 2014 zijn we meer dan 100 jaar oud. Het is een vitale vereniging met een uitstraling in heel Kennemerland. Met meer dan 260 leden zijn wij een bruisende vereniging, waarin naast prestatiekorfbal door de eerste teams, ook ontspannen gepresteerd kan worden in de lagere senioren en recreantenteams. Op dit moment spelen we met 16 teams (3 senioren-, 1 recreanten- en 12 jeugdteams). Bij h.k.c. Haarlem spelen we niet alleen korfbal, maar hebben we ook veel aandacht voor een actief verenigingsleven. Vooral voor de jeugdleden worden er tal van activiteiten naast het korfbal georganiseerd, variërend van disco-avonden tot en met ons eigen jeugdkamp.

Meer dan korfbal alleen
Na het honderd jarig bestaan heeft de vereniging gekozen om zich verder te verbreden. Wij willen alleen een korfbalvereniging met een regionale uitstraling zijn maar ook een brede vereniging voor de hele wijk. Dit betekent dat wij naast korfbal andere activiteiten aanbieden. Zo hebben we een klaverjasclub en fungeert ons clubhuis als het “Buurtsportcentrum Kleverlaan” voor 55 plusser uit de wijk, waarbij gewandeld en gekoersbald kan worden.

club

Ons sportcomplex
Sinds september 2004 heeft korfbalvereniging h.k.c. Haarlem een nieuwe accommodatie aan ‘t Hoenstraat in de Haarlemse bomenbuurt. Wij zijn als vereniging erg trots op ons nieuwe onderkomen. Met deze nieuwe accommodatie hebben wij een grote stap gezet in de verdere ontwikkeling van onze vereniging. In 2011 is het complex uitgebreid met een groot kunstgras-trainingsveld waar ook jeugdwedstrijden op gespeeld kunnen worden en voor de start van het seizoen 2013/2014 is ook het hoofdveld volledig vernieuwd. Met dit alles heeft h.k.c. Haarlem een prachtig sportcomplex aan de ‘t Hoenstraat 1, waardoor wij onze leden, sponsors en gasten nog meer korfbalplezier kunnen bieden.