HKC Haarlem Kledingvoorschriften

Eigendom

De kleding blijft eigendom van HKC Haarlem. Met het ondertekenen van het lidmaatschapsformulier gaat u ook akkoord met de kledingvoorschriften en het betalen van de kledingbijdrage. Voor alle wedstrijdleden geldt dat zij de kleding, met uitzondering van het wedstrijdshirt, in eigen beheer houden en inleveren bij opzegging lidmaatschap. Ieder lid blijft zelf hoofdelijk aansprakelijk voor zijn kleding.

Verzorging en dragen van de kleding
  • Je draagt zorg voor het op normale wijze onderhouden van de ontvangen kleding.
  • Het wedstrijdtenue wordt alleen gedragen tijdens de wedstrijden van HKC Haarlem. Buiten de wedstrijden om is het niet toegestaan om het wedstrijdtenue te dragen (dus ook niet tijdens de trainingen).
  • De wedstrijdshirts worden verzamelt in de ‘teamtas’ en gezamenlijk gewassen.
  • De trainingspakken mogen ook tijdens de trainingen gedragen worden en bij andere korfbal gerelateerde activiteiten, echter gaan we er vanuit dat er zorgvuldig met de pakken wordt omgegaan.
  • De wedstrijdshirts worden gezamenlijk gewassen volgens voorschrift.
  • Tijdens de wedstrijden wordt er verwacht dat de geleverde (sponsor)kleding gedragen wordt.

Wijzigingen/ Mankementen

  • Beschadiging of vermissing dient direct vermeld te worden bij de kledingcommissie.
  • Bij normaal gebruik zal de kleding vervangen worden vanuit HKC Haarlem. In alle andere gevallen is het ter beoordeling van de kledingcommissie, waarbij eventuele kosten worden geïncasseerd.
Vergoeding

Bij verlies van of schade aan de kleding kan de vervangende waarde in rekening worden gebracht.

wedstrijdshirt € 30,00
wedstrijdshirt met sponsoropdruk€ 35,00
wedstrijdbroekje€ 15,00
wedstrijdrokje€ 20,00
trainingsbroek€ 18,00
trainingsjasje€ 25,00
inschietshirt€ 14,00

WASVOORSCHRIFTEN

Voorbereidingen                                                                  

Het is te allen tijde erg belangrijk om de wasmachine niet te vol te stoppen. De wasmachine moet namelijk voldoende water door de stof kunnen mengen, zodat het was resultaat optimaal is. Gebruik daarnaast altijd een krachtig vloeibaar wasmiddel tijdens het wassen. Mochten er grote vlekken in de kleding zitten, wacht dan met het volstoppen van de wasmachine en behandel de kleding eerst buiten de machine. Vlekken gaan het beste uit de kleding als deze wordt voorgewassen met vlekkenverwijderaar (van het merk Shout of Vanish bijvoorbeeld) of groene zeep. Gebruik een borsteltje om hardnekkige vlekken te verwijderen en laat de kleding (indien nodig) eerst een nacht in de week staan. 

Wasvoorschriften

Sportkleding dient altijd zo snel mogelijk na gebruik te worden gewassen of direct in de week te worden gelegd. De verschillende onderdelen kleding (shirts, broekjes en kousen) dienen (indien mogelijk) apart te worden gewassen en bij voorkeur op 30 graden.

Drogen

Het is niet noodzakelijk om de sportkleding in de droger te stoppen. De kleding droogt door de samenstelling van de stof al snel, omdat de vezels geen vocht opnemen. Voor een sneller droogresultaat is het mogelijk de centrifugesnelheid van uw wasmachine hoger zetten.

Gebruik geen wasverzachter
Gebruik niet te veel zeep
Was op 30 graden
Bij stinkende shirts, laat de was even weken in koud water met een half kopje schoonmaak azijn.
Sportkleding niet in de droger