Coaches Inge & Tim over hun A1

Jullie verslaggever was benieuwd hoe de A1 er voor staat. Goede reden om hun trainer-coaches te interviewen. Dit zijn Inge Plomp en Tim van Ingen.

Hoe is het om trainer-coach van de A1 te zijn?
Het is vooral leuk omdat spelers nu de leeftijd krijgen om een eigen mening over het spelletje te krijgen en deze ook durven uit te spreken. Dat het allemaal verschillende personen zijn is ook leuk!

Wat is jullie rolverdeling?
We merken dat de man-vrouwcombinatie goed werkt. Qua training is de verdeling 50-50. Tim geeft dinsdags training en Inge donderdags. Qua coaching ligt de lead bij Tim, omdat Inge vaak zélf moet spelen als de A1 ook speelt.

Hoe kijken jullie terug op de veldcompetitie?
Gematigd positief. We kenden een sterk begin, maar het tweede deel was wat minder. We zijn in het veld begonnen met de spelvorm die we in de zaal willen spelen.

Wat zijn de sterke punten van de A1?
De wil om te winnen; ze zijn leergierig; ze zijn één team

Welke punten kunnen beter?
Er moet meer gescoord worden; de doelpunten worden nu vaak door de zelfden gemaakt. Meer spelers moeten scoren. Er kan ook meer voor elkaar gewerkt worden, denk aan het geven van eindpasses of voor elkaar in de aangeef komen.

Wat verwachten jullie voor de zaalcompetitie?
De groep heeft zelf de ambitie uitgesproken om kampioen te worden. We hebben twee geduchte tegenstanders in de poule, maar we denken dat we een goede kans maken.

Wat willen jullie tot slot kwijt?
De A1 kent veel spelers die wat extra’s voor de vereniging doen. Ze verdienen daarvoor complimenten en waardering. Kom eens een wedstrijd van de A1 kijken in de zaal!

Beste Inge en Tim, bedankt voor het interview en veel succes en plezier toegewenst met de A1.Geschreven door: Ron Konijn