Hans en de clubhuiscommissie

Jarenlang functioneerde de clubhuiscommissie zonder voorzitter. Met de ingang van het nieuwe verenigingsjaar is Hans Vaatstra voorzitter geworden. Reden genoeg om hem op een woensdagmiddag op te bellen.

Sinds wanneer zit jij in de clubhuiscommissie?
Ik denk dat ik in 1980 begonnen ben.

Wat is er leuk aan het werk?
Ik vind het leuk om iedereen van een drankje en hapje te voorzien en het gezellig te maken. Je spreekt veel mensen en soms kun je iemand die ergens mee zit advies geven.

Wat is er minder leuk?
Dat mensen hun spullen niet opruimen, op tafels gaan zitten. Dat je moet soebatten om hulp bij het opruimen en om de bardienstroosters vol te krijgen.

Waarom ben je voorzitter geworden?
De functie van voorzitter was lang vacant. Er was een grote instroom van nieuwelingen in de commissie. Ik wil mijn lange ervaring inzetten om het nieuwe team te ondersteunen.

Welke zaken wil je verbeteren?
We willen met verse, zelfgemaakte producten werken: verse huisgemaakte soep, diverse broodjes, een verse maaltijd. Ik zie graag dat er meer vertier is in het clubhuis en mensen niet meteen na hun wedstrijd naar huis gaan. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook leuk om spelletjes te spelen in het clubhuis.

Wat wil je nog tot slot kwijt?
Ik wil dat iedereen het gezellig heeft in het clubhuis, met een drankje en hapje. Wij als clubhuiscommissie spelen daar graag een belangrijke rol in.

Beste Hans, bedankt voor het interview, Ik wens jou en de clubhuiscommissie veel succes en plezier bij jullie belangrijke taak.Geschreven door: Ron Konijn