Het korfbalgevoel van… Dylan

Op zoek naar het korfbalgevoel binnen onze mooie vereniging kwam ik dit keer bij Dylan Zwitser (A1) terecht. De A1 hadden net een zeer overtuigende overwinning tegen OKV A1 neergezet. Dylan is zijn korfbalcarrière begonnen bij Aurora is daarna gaan spelen bij Rapid en is nu bij HKC Haarlem terecht gekomen omdat daar een hoog spelend juniorenteam is. Door zijn coaches wordt Dylan geprezen als een goede teamspeler die zijn vak op orde heeft. Hij is goed in verdedigen en in één-op-één schieten in de aanval.

Wat is jou eerste korfbalherinnering?
Ik zat op een voetbaltraining, maar verveelde mij ontzettend. Ik ben toen weggelopen naar een korf-baltraining van Aurora iets verderop. Zo ben ik op korfbal terecht gekomen.

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Gezelligheid, teamsport, plezier, topsport.

Wat waren je korfbalhoogtepunten?
Het belangrijkste hoogtepunt was spelen om het Nederlands Kampioenschap van de C1 met Aurora.

Heb je nog een korfbaldroom?
Mijn ultieme droom is om de Korfbal League en het Nederlands achttal te halen, maar dit zal lastig zijn. Dit jaar wil ik met de A1 kampioen worden. En ik wil de komende jaren ook met spelers van de huidige B1 selectie korfballen.

Beste Dylan, bedankt voor het interview en ook ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn