Het korfbalgevoel van… Evert-Jan

Jullie verslaggever sprak dit keer met Evert-Jan Kuillema. Een aantal jaren geleden was hij gestopt met korfbal maar met het veldseizoen is hij weer begonnen bij de recreanten.

Wat is je eerste korfbalherinnering?
Ik was 11 jaar en zat in Groningen op school. De meester in de vierde klas was helemaal gek van korfbal en wij werden meegetrokken naar het schoolkorfbal. Al mijn vriendjes en vriendinnetjes zaten op korfbal.

Welke woorden associeer jij met korfbal
Familiesport, gezelligheid en liefde. Al mijn vriendinnetjes kende ik via korfbal, inclusief Daniëlle mijn vrouw.

Wat zijn korfbalhoogtepunten voor jou?
Er zijn verschillende hoogtepunten. Als ik er één mag noemen is dat het kampioenschap van de D1 met mij als coach in de eerste klasse. Ik was toen coach samen met Ronald Burgerding.

Wat zijn jouw sterke punten als korfballer?
Paalheer, aangeven en afvangen.

Wat zijn jouw korfbaldromen?
Ik heb geen korfbaldromen voor mijzelf. Ik zou wel graag één van mijn kinderen zien korfballen bij HKC Haarlem.

Wil je tot slot wat kwijt?
Meedoen doen met de recreanten is hartstikke leuk. Hopelijk lukt het om er een mooi team van te maken. We zijn als vereniging misschien te klein om op een hoger niveau te spelen. Zelf hoop ik nog jaren te mogen spelen en ik hoop dat de sfeer zo goed blijft als hij nu is.

Beste Evert-Jan, bedankt voor het interview. Ik wens jou en je gezin nog veel mooie korfbaljaren bij HKC Haarlem toe.Geschreven door: Ron Konijn