Het korfbalgevoel van… Manon

Op een woensdagavond  belde ik met Manon Aarsen die met Haarlem 3 een mooie competitiestart meemaakt. Manon is de dochter van Joop en Eveline en de zus van Daphne. Manon is op haar achtste begonnen bij HKC Haarlem. Haar sterke punten zijn verdedigen en dat ze stabiel is in haar wedstrijden: ze speelt altijd een goede wedstrijd. Manon heeft een keer de Aanmoedigingshamer gekregen voor haar vrijwilligerswerk. Ze heeft dan ook heel wat voor onze mooie club gedaan: de Jeugd-activiteitencommissie, trainer-coach jeugd, schoolkorfbal, de Technische Commissie, Pinksterkamp en trainen Kangoeroes.

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
De eerste herinnering is het schoolkorfbal. Daarna ben ik bij de F’jes begonnen. Doordat er te weinig spelers in de jeugdteams waren ben ik snel doorgestroomd naar de D’tjes en heb ik de E’tjes over geslagen. Het mooie is dat ik toen in een team terecht ben gekomen waarin ik mijn hele jeugd heb gespeeld.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Familie, gezelligheid en fanatiek.

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Vier jaar geleden zijn we met Haarlem 2 zowel op het  veld als in de zaal kampioen geworden. Alles lukte dat jaar!

Heb je nog korfbaldromen die je met ons wilt delen?
Voor mij zelf wil ik graag nog heel lang blijven korfballen. Dat mag later ook op een lager niveau, bijvoorbeeld in een vriendenteam. Voor HKC Haarlem hoop ik dat we meer bekendheid krijgen en hoger gaan spelen.

Beste Manon, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldromen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn