Het korfbalgevoel van… Renée

Dit keer mocht ik Renée van Buuren interviewen die al weer een tijdje bij de recreanten korfbalt.

Wat is je eerste korfbalherinnering?
Dat ik bij de welpen (zo heetten de Kangoeroes vroeger, red.) speelde bij de Nuenense Korfbalvereniging, NKV.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gebruikmaken van elkaars krachten, plus gezelligheid.

Wat zijn jouw sterken punten als korfballer?
Ik ben een echter teamplayer.

Wat zijn jouw korfbalhoogtepunten?
Het studentenkorfbal in Tilburg met veel internationale toernooien. Ik herinner mij een nachttoernooi in Rotterdam. We speelden de hele nacht door en tussen de wedstrijden door stonden we te dansen in de disco. Op het einde waren we volledig uitgeput.

Wat zijn jouw korfbaldromen?
Ik hoop dat nog meer mensen ervaren hoe leuk en leerzaam het is om in een echt gemengde sport als korfbal te spelen. Ook zou ik willen dat ook andere teamsporten gemengd worden. En ik hoop dat we er meer recreanten bij krijgen.

Wat wil je tot slot kwijt?
HKC Haarlem is een goed georganiseerde vereniging. Het is er gezellig en er hangt een ongedwongen sfeer waardoor je je snel thuisvoelt.

Renée, bedankt voor het interview en ik wens je veel mooie korfbaljaren bij HKC Haarlem toe.Geschreven door Ron Konijn