Het verhaal van ons bestuurslid Jetty

Jullie verslaggever interviewt de bestuursleden van HKC Haarlem. Op een donderdagavond belde ik met onze secretaris, Jetty Bosma.

Sinds wanneer ben jij bestuurslid?
Sinds 2012, zo’n 20 jaar dus. Een periode daarvoor ben ik ook een tijdje bestuurslid geweest.

Waarom ben je bestuurslid geworden?
Ik ben gevraagd toen de vorige secretaris stopte. Ik vond het leuk om mee te helpen organiseren.

Hoe is het om secretaris te zijn?
Het is prima. Het is vrijwilligerswerk. Je moet als lid wat terugdoen voor je vereniging. Het zijn veel administratieve taken. Daar heb ik als voormalig (adjunct)directeur van een basisschool de nodige ervaring mee.

Op welke zaken die bereikt zijn ben je trots?
Ik ben trots dat we de belijning van het veld eerder hebben aangepast dan volgens de planning van de gemeente. Daarnaast zijn we goed door de coronaperiode gekomen door iedereen te stimuleren om wat te doen. Ook de contacten met de verenigingen in de regio verlopen goed. Tot slot zijn er nog vele kleine dingen die goed gaan.

Wat zou je nog willen bereiken?
Dat we een gezonde vereniging blijven met voldoende jeugd én senioren.

Wat zou je tegen iemand die overweegt om bestuurslid te worden zeggen?
Ik zou graag willen weten wat de motivatie van die persoon is. Ik zou hem of haar uitnodigen voor een van onze vergaderingen. Veel mensen weten niet wat er allemaal komt kijken met een bestuursfunctie.

Wat zou je tot slot willen zeggen?
Ik vind het belangrijk dat mensen zich meer inzetten voor het vrijwilligerswerk. Zo zoeken we al lange tijd naar mensen voor de PR-/Sponsorcommissie. Het zou leuk zijn als meer mensen zich spontaan melden.

Beste Jetty, bedankt voor het interview. Ik wens je nog veel succes en plezier met je werk als secretaris van HKC Haarlem.Geschreven door: Ron Konijn