Het zaalseizoen

De veldseizoen ligt inmiddels achter ons. We zijn een week eerder gestopt met trainen omdat de renovatie van onze sportvelden gaat beginnen. Na de winter spelen we op geheel vernieuwde kunstgrasvelden, we zijn benieuwd! Vanaf dinsdag 31 oktober starten we met de zaaltrainingen in de zaal. De eerste zaalwedstrijd is op 11 november, tijden en tegenstanders worden nog bekend gemaakt in de KNKV-app, die jullie zelf dienen te downloaden (iPhone of Android).

De zaaltrainingen vinden plaats op twee locaties. De bekende Kennemer Sporthal naast de ijsbaan en in de sporthal van het Spaarne College aan het Badmintonpad 1 in Haarlem. Voor de nieuwste leden: deze locatie is te vinden door vanaf de rotonde van de Verspronckweg en Kleverlaan het Badmintonpad in te fietsen of rijden. De entree grenst aan het grasveldje aan de ‘achterkant’ van het gebouw, zie onderstaande kaartje en deze https://maps.app.goo.gl/biuozfwkwvvca1mz8

Eerste zaaltraining:                         dinsdag 31 oktober
Eerste zaalwedstrijd:                      zaterdag 11 november

Het is altijd een hele puzzel om met SRO en de andere korfbalverenigingen te komen tot een ideale verdeling van de beschikbare zaalruimte. Er wordt getraind op dinsdag en donderdag, behalve voor Haarlem 3, daar staan helaas twee trainingsdagen achter elkaar. Dat is niet ideaal. We zijn nog op zoek naar mogelijkheden om ook hen op donderdag te kunnen laten trainen. De drie junioren teams kunnen helaas niet als één hele groep trainen. Daarvoor is de zaal te klein. We hebben gekozen voor de oplossing dat de A1 een keer alleen traint en de A3 ook. De C1 en C2 trainen gezamenlijk op dinsdag en apart op donderdag. De reden hier voor is dat de B1 anders niet in de Kennemer kan trainen. Aangezien we daar de wedstrijden spelen, vinden we het belangrijk dat alle teams ook in de (ruime) Kennemer trainen. We zijn blij dat de F niet meer alleen in het Junoplantsoen hoeft te trainen, maar gezamenlijk met de C-teams in de Kennemer kan trainen op dinsdag. Ten slotte, de Kangoeroes spelen om 10.00 op zaterdagochtend. Alle trainingstijden en locaties zijn terug te vinden in de tabel hieronder en (het hele seizoen door) onder Club info > Trainingstijden.

Terugblik veldseizoen
Na een intensieve selectieperiode zijn de drie A-teams in de nieuwe teamsamenstelling aan het veldseizoen 2023 begonnen. De A1 is goed gestart door kampioen te worden in de 1e klasse, na het zaalseizoen mogen ze zich presenteren in de overgangsklasse! De A2 handhaaft zich netjes in de 2e klasse. De A3 heeft, met nog een inhaalwedstrijd te gaan, zicht op het kampioen en dat zou een topprestatie zijn!

Het vernieuwde B1 team heeft eveneens een prima seizoen gedraaid, dat belooft veel goeds voor de zaal. De C1 wist voor de laatste wedstrijdronde al dat ze kampioen zouden worden na een mooie winst op Huizen C1. Een knappe prestatie voor dit jonge team met grotendeels allemaal eerstejaars C-kinderen. Na afloop kon het gelijk gevierd worden in het clubgebouw met Bas en Ronald. De C2 heeft het hartstikke goed gedaan op het veld. De eerste wedstrijden werden ruim verloren, maar door het harde werken wonnen ze de laatste wedstrijd. De D1 haalde het kampioenschap in Amsterdam tegen Rohda, alle wedstrijden werden gewonnen! De D2 speelde in een spannende poule, met 2 gewonnen wedstrijden hebben ook zij het prima gedaan. De E1 is kampioen geworden, een team waar het spelplezier er vanaf spat. Onze jongste spelers, de F1, hadden het af en toe zwaar te verduren. Het enthousiasme is er gelukkig niet minder om en ze wonnen ook een wedstrijd! Samengevat ligt er een mooi veldseizoen achter ons.

Nieuw E-team in de zaal
In de zaal zal een nieuw E-team van start gaan. Afgelopen maanden zijn diverse nieuwe kinderen gestart in de E- en F-leeftijd waardoor de E1 en F1 vol zijn gestroomd. Met een nieuw team erbij krijgen alle kinderen voldoende kansen om wedstrijdminuten te maken, de beste manier om het korfballen goed te leren. De E1 en E2 trainen als één groep met Anne-Fleur en Madelief als bevlogen trainers.Geschreven door: TC