HKC Haarlem B1 tweede op NK (1e klasse B)

Omdat Haarlem B1 kampioen is geworden in de klasse B1E mochten ze op zaterdag 8 april deelnemen aan het KNKV eindtoernooi NK B jeugd 1e klasse, georganiseerd bij KV Tempo in de Limeshal in Alphen aan den Rijn.

Veel supporters waren meegereisd. Een hoop kwamen met eigen vervoer. Door Wanda was er een heuse touringcar geregeld waarmee de spelers van dit talententeam naar het toernooi werden gereden en ook hier konden een hoop supporters (voor een kleine bijdrage) in meerijden. Resultaat: de tribune was flink gevuld voor de club uit Haarlem. En dat hebben ze geweten. Ik heb nog een schorre stem.

De eerste wedstrijd werd gewonnen van Devinco B1 uit Deventer, met 9-7. De tweede wedstrijd tegen Reflex B1 uit Rijswijk werd het spannender. Het ging gelijk op en in de laatste minuut werd de achterstand omgezet in een gelijkspel en het werd 10-10.

De derde wedstrijd in poulefase werd gespeeld tegen GKV/Economics B1 uit Gorinchem. Wat was dit een spannende wedstrijd, want het bleef heel lang 3-3. De verdediging onthield de tegenstander van scoren en de aanval kwam niet tot scoren. Een wissel was nodig om deze patstelling te doorbreken, maar voor wie? In de verdediging of in de aanval? Er hoefde een tijd lang ook niet te worden gefloten door de scheidsrechter, dus was het even afwachten en konden alle opties overwogen worden. Na een paar minuten besloten de coaches toch een aanvaller te vervangen. Jop speelde echt goed, maar er moest iets gebeuren om de aanval open te breken. Dylan kwam er in. Nog 3 minuten te spelen voor het einde van de wedstrijd. In de laatste minuut maakte Dylan het winnende doelpunt: 4-3! Het meegereisde publiek sprong op van de banken en schreeuwde het uit van blijdschap. Wat een gejuich! Eindsignaal. Wat een topteam. Gewonnen.

Ongeslagen in de poulefase. Dit betekende dat ze de finale mochten spelen om plaats 1 en 2. De tegenstander was de winnaar uit de andere poule, Kinderdijk B1. Dit team was echt heel goed, had daar bovenop nog een scorende uitblinker en dus waren ze helaas een maatje te groot. Het werd wel een mooie finale, maar hij werd verloren met 7-3. Kinderdijk B1 gefeliciteerd met de 1e plaats en Haarlem B1 gefeliciteerd met de 2e plek.

Persoonlijk vond ik dat alle spelers en de coaches van Haarlem B1 een topprestatie hebben geleverd. Individueel, maar vooral als team. Zij mogen trots zijn op zichzelf. 2e op het NK B jeugd 1e klasse!!!

Spelers van Haarlem B1
Dames: Froukje, Ilse, Madelief, Marit en wisselspelers Hadassa en Suus
Heren: Bas, Dylan, Jonas, Jop, Mika, Thibault
Coaches: Mikki en Patricia

Alle spelers, wisselspelers, scheidsrechters, supporters en vrijwilligers van KV Tempo bedankt voor deze mooie dag.

Geschreven door: Een enthousiaste ouder