Bas, Teun & Anne-Fleur over hun F1 en F2

Dit keer waren de trainer-coaches van de pupillen aan de beurt. Dit zijn Bas Gieling, Teun Leliveld en Anne-Fleur Dekker.

Hoe is het om trainer-coach van de F1 en F2 te zijn?
We hebben een grote groep van dertien kinderen. Het is leuk om te doen. De kinderen willen echt wat leren en luisteren goed. Ze zien ons vaak als meester of juf, maar ze durven ook grapjes te maken.

Wat is jullie rolverdeling?
Het trainen doen we met zijn drieën, er is geen speciale rolverdeling. Voor het coachen van de wedstrijden kijken we wie er kan.

Hoe kijken jullie terug op de veldcompetitie?
De F1 zijn kampioen geworden en daar zijn we heel blij mee. Voor de F2 geldt dat ze een moeizame competitie hebben gespeeld. Dit kwam onder meer omdat er veel nieuwe kinderen zin bijgekomen. Ze hebben wel veel bijgeleerd. Bij de F2 staat het plezier meer voorop.

Wat zijn de sterke punten van de F1 en F2?
Ze zijn zeer enthousiast en ze leren veel. Voor de F1 geldt dat ze het spelletje snappen. Voor de F2 moet dat nog komen, ze staan soms nog wat te dromen.

Welke punten kunnen beter?
Bij de F1 moeten ze nog meer iederéén laten meedoen. Voor de F2 moet gewerkt worden aan het spelinzicht. We willen de kinderen in de training meer individuele aandacht geven.

Wat verwachte jullie voor de zaalcompetitie?
Leuk als de F1 weer kampioen wordt. We hopen dat ze meer gaan overpassen en niet alleen de jongens aan de bal zijn. Bij de F2 hopen we dat we beter gaan presteren en hopelijk een keer een wedstrijd winnen.

Bas, Teun en Anne-Fleur, bedankt voor het interview. Ik wens jullie veel succes en korfbalplezier met de F’jes.Geschreven door Ron Konijn