Recreanten spelen beachkorfbal in IJmuiden & schitteren tegen DKV

Korfbalvereniging DKV in IJmuiden is op een mooie locatie gevestigd. Aan de ene kant zie je de duinen en aan de andere kant zie je de schepen in de haven liggen. Sinds een jaar kennen ze een recreantenteam. Tot nu toe hadden ze alleen intern partijtjes gespeeld. Aan ons de eer om hun allereerste externe tegenstander te zijn.

Omdat we door allerlei omstandigheden maar zes spelers hadden werd besloten om drie beachkorfbalpartijtjes te spelen. Bij beachkorfbal wordt er in één vak gespeeld met vier spelers per team. Niemand van ons had het ooit gespeeld dus kregen we eerst uitleg van de DKV’ers. En voor de rest was het al doende leren.

De eerste wedstrijd wonnen we met 6-3, de tweede wedstrijd wonnen we met 2-1. Tot slot verloren we de derde wedstrijd met 4-2. De doelpuntenmakers waren:

  • Renée (2 waaronder 1 strafworp)
  • Marc (2, waaronder een tweepunter)
  • Marco (3, waaronder een tweepunter)
  • Ilja (1)

René verdient speciale vermelding voor de mooiste actie van de avond. Ze paste over grote afstand de bal naar Marco die zo makkelijk kon scoren.

Aan het einde van de avond was er nog een gezellige nazit met de DKV’ers. We kunnen wel zeggen dat we nieuwe korfbalvrienden hebben gemaakt. Tot slot gaat onze dank uit naar de DKV’ers voor de gastvrijheid, Marc voor het invallen en André voor het supporteren.Geschreven door: Ron Konijn