TC update: “Einde zaalseizoen en dan… het veldseizoen!”

Het eind van het zaalseizoen komt in zicht, nog enkele speelronden en dan weer lekker naar buiten op onze eigen accommodatie.  Hierbij een kort overzicht over de voortgang van de verschillende teams en een vooruitblik naar het veldseizoen met speeldata en trainingstijden.

Het zaalseizoen
Overal het algemeen zijn de resultaten in de zaal positief. De jeugdteams groeien qua ontwikkeling en we zien veel spelplezier. Voor een aantal teams wordt het erg spannend of ze zelfs als kampioen het zaalseizoen kunnen afsluiten, de vooruitzichten zijn gunstig!

Haarlem 1 is sinds gisteren officieel kampioen, Haarlem 3 staat bovenaan in de poule, Haarlem 4 gaat voor een plek in de top 3. Voor H2 is de opgave om niet te degraderen. De junioren A1 hebben de laatste weken een aantal wedstrijden op rij gewonnen en zijn weer richting de middenmoot gestegen. De B1, spelend in de 1e klasse, doet goede zaken en strijdt bovenin mee. De B2 heeft de smaak helemaal te pakken en is van de laatste plek naar een van de eerste plekken gestegen.

Beide C-teams staan 1e en hebben het kampioenschap voor het grijpen; bijzonder knap! Voor de D1 en D2 geen kampioenschap dit keer, maar er wordt wel veel geleerd en ze spelen leuke wedstrijden. E1 en E2 doorlopen beide een mooi seizoen, waarbij winst en verliespartijen elkaar afwisselen. Dit geldt ook voor de F2. De F1 wint alle wedstrijden erg ruim, staat bovenaan, maar wordt nog op de voet gevolgd door Badhoevedorp.

Overgangsperiode zaal -> veld – Alle belangrijke data

Laatste zaaltrainingen:

  • Dinsdag 28 maart – Donderdag 30 maart is de Kennemerhal namelijk gesloten vanwege een evenement. Verschillende teams die op 1 april nog strijden voor het kampioenschap trainen donderdag 30 maart in de Spaarnehal (nadere info volgt).

Laatste zaalwedstrijd:

  • Zaterdag 1 april – Komt allen kijken en vier de kampioenschappen! O.a. alle seniorenteams spelen thuis na elkaar. Direct aansluitend: feest in het clubhuis!

Vrije week:

  • Dinsdag 4 april, donderdag 8 en zaterdag 8 april géén trainingen of wedstrijden
  • Dinsdag 11 april, geen jeugdtraining, maar training voor schoolkorfballers. Ondersteuning bij het geven van trainen is zeer gewenst, meld je aan via werving@hkc-haarlem.nl!

Start veldseizoen 2023:

  • Donderdag 13 april – Eerste veldtrainingen! Tijden komen binnenkort op de website!
  • Zaterdag 15 april – Geen wedstrijden, behoudens selectieteams (S1, S2, A1 en B1)
  • Zaterdag 22 april – Eerste competitiewedstrijden, check de KNKV-app voor aanvangstijden!

Veldcompetitie, hoe zit dat?
De veldcompetitie is een korte competitie van zes wedstrijden met onderbrekingen van de meivakantie en Pinksteren (dat weekend wel kamp natuurlijk). Let op: de zaterdag na Hemelvaart (20 mei) zijn er wél wedstrijden! Met onderstaand overzicht moet het lukken om de afwezigheid bij wedstrijden te minimaliseren!

Speeldata veldcompetitie (tijden en tegenstanders volgen t.z.t. in de KNKV-app)

  • 22 april
  • 13 en 20 mei
  • 3, 10 en 17 juni

Nieuwe leden!
We zijn als TC verheugd met enkele nieuwe leden die zijn gestart in de laatste weken van het zaalseizoen. Welkom aan Daniel (E2) en Loek (C2)!

Geschreven door: TC