Teamindeling (jeugd) 2022-2023 bekend!

Jeugd (F- t/m A-teams)

De indeling van de jeugdteams voor volgend seizoen zijn, na een behoorlijke puzzel van de technische commissie en de trainers, bekend. De indelingen van de trainers zal later volgen.

Korfbal werkt met het systeem van gemiddelde leeftijden in een team in plaats van harde leeftijdsgrenzen. Dit maakt het indelen van de teams flexibeler. Als TC krijgen wij regelmatig vragen over de teamindeling en dat is heel begrijpelijk. In een eerder bericht op onze website hebben wij omschreven waar we rekening mee houden bij de teamindeling; klik hier voor dit bericht.

We zijn er blij mee dat bijna alle teams komend jaar ruim bezet zijn! We verwachten dat er in de zomerperiode nog een aantal E- en F-jeugdleden zich gaan aanmelden, zodat daar ook een ruimere bezetting zal ontstaan. De indeling zal dan voor deze teams mogelijk nog iets veranderen.

Op zaterdag 18 juni worden de laatste wedstrijden gespeeld in de huidige teamsamenstellingen. Vanaf dan zal er nog 2 weken worden getraind door de jeugd in de nieuwe teams. De trainingstijden hiervan zullen nog worden gecommuniceerd via de app en de website. Houd deze dus goed in de gaten! De laatste training van dit seizoen is voor de jeugd op donderdag 30 juni.

De jeugdteams zullen vanaf 23 augustus weer beginnen met trainen. We proberen op zaterdag 3 september voor alle teams oefenwedstrijden te organiseren, en de eerste competitiewedstrijd is op 10 september. De definitieve planning van de oefenwedstrijden zal later nog volgen.

Senioren (H1 t/m H4)

De indeling van de senioren zal later nog volgen.

De selectie heeft de laatste training op donderdag 16 juni. Er zal op dinsdag 21 juni een opstartbijeenkomst zijn voor de selectie van volgend seizoen, onder leiding van de trainers en de technische commissie. Hiervoor wordt nog apart een uitnodiging verstuurd.

De trainingsleden en Haarlem 4 zullen – in overleg met hun trainer – bepalen wanneer zij stoppen met trainen, en wanneer zij na de zomervakantie de trainingen weer gaan hervatten.

Als je vragen hebben over de teamindeling, kan je daarvoor bij de TC terecht op dinsdag vóór en na de trainingen (op andere trainingsavonden na het Pinksterkamp kan dat natuurlijk ook nog).Geschreven door: TC (Steven, Marleen, Martijn, Noud, Tim, Manon en Mariya)