28 oktober: winnaars en pizza’s

Afgelopen zondag werd de relatief warme herfst tot nu toe afgesloten en was er een koude korfbalmiddag aan de Kleverlaan. Aan het einde telde ik aardig wat winnaars. Als opwarmer vond het inmiddels op hoogtijdagen traditionele priktoernooi plaats. Er is elk potje fel gestreden, maar helaas voor de overige deelnemers gaan alleen de twee winnaars de Haarlemse korfbalgeschiedenis in:

Bij de amateurs hadden Suus en Frederique (Beiden uit de E1) gewonnen; Ilse (D2) en Bram (KZ) tweede.

Bij de profs: Peter (coach A1) en Mikki (coach A2/speler H2) gewonnen van Abel en Esmee (beiden B1).

Het lijkt mij een goed idee om deze talenten af te vaardigen naar het Nationaal Priktoernooi in juni volgend jaar.

Daarnaast waren er twee teams die vol trots en hartelijk toegejuicht in de Kampioenenparade opliepen. Als eerste de E2, met hun coaches Chloë en Kees. En daarna de B1 met coaches Jordi en Lloyd. Voor wie niet alle korfbalstatistieken bijhoudt: de B1 was echt op de laatste wedstrijddag onverwacht kampioen geworden: complimenten.

Het hoogste punt was de wedstrijd Haarlem 1 – Zwart Wit 1. Ik ben geen korfbalanalyticus maar heb bij onze korfbaltrots 100% inzet en tactisch goed spel gezien. Met een terechte en fraaie 13-9 overwinning staat Haarlem 1 in poule 2E op de vierde plaats. Er kan dus met relatief gerust hart aan de zaalcompetitie begonnen worden.

De afterparty bestond uit een drukbezocht pizza-eet-festijn. En nu is het uitkijken naar de Haarlemse Korfbal Week (13 t/m 17 nov in de Kennemer Sporthal, red.). Tot slot dank aan alle zichtbare en onzichtbare vrijwilligers die deze mooie middag mogelijk hebben gemaakt.

 

Geschreven door: Ron Konijn