Haarlem E3 nu al kampioen!

Een lach en een traan…

17 mei 2018 zal in de annalen worden bijgeschreven als de dag waarop onze kampioenen het derde kampioenschap van dit jaar veilig konden stellen. De standenbijhouders onder jullie zullen nu misschien zeggen: “ze hebben toch pas één keer een medaille ontvangen!”. En officieel hebben ze daarin ook gelijk, maar ware het niet dat onze kampioenen in de zaal het slachtoffer van de inzet van D-tjes zijn geworden, waren ze op gelijke stand met Furore geëindigd en gedeeld kampioen geworden. Dus wat mij betreft gaat het om het derde kampioenschap.

Om nu kampioen te worden moest nog wel even van het “mannenteam” van Helios gewonnen worden. En ik zal jullie niet in spanning houden, uiteindelijk werd de wedstrijd vrij gemakkelijk met 15-1 gewonnen. En dus zijn onze kampioenen, met de laatste wedstrijd op 2 juni nog te gaan, niet meer in te halen. En kon er volop gelachen worden.

Onze kampioenen hebben het laatste jaar grote sprongen gemaakt in hun spel. Mijn inziens is dat aan de ene kant het gevolg van het fanatisme en plezier van kanjers van kinderen. Het is een hechte groep van vriendjes en vriendinnetjes die ook na trainen en wedstrijden nog lekker met elkaar bezig zijn.

En aan de andere kant door in de afgelopen drie jaar coaches die niet alleen het spelplezier voor ogen hebben gehad maar ook graag wilden presteren. En je ziet dus ook dat deze kinderen in korfballend opzicht verder zijn dan hun leeftijdgenootjes.

En nog mooier vind ik het om te zien, en dat doet mijn trainershart harder kloppen, dat ondanks de verscheidenheid in talenten – kinderen waarbij je toen ze op korfbal kwamen jezelf afvroeg hoe je ze ooit korfbal moest gaan leren en kinderen waarbij je zag dat ze al konden korfballen vanuit de wieg – het een team is waarbij de ene de andere aanvult en alle kinderen hebben kunnen groeien. Met tot gevolg dat het verschil tussen de “sterkeren” en de “zwakkeren” steeds kleiner is geworden.

Des te jammer dat juist ook op deze dag onze kampioenen te horen hebben gekregen dat deze combinatie van kinderen en coaches volgend seizoen uit elkaar zijn gehaald, voor mij op basis van onbegrijpelijke redenen, met tot gevolg dat een aantal kinderen ook een traantje hebben moeten laten.

 

Geschreven door: Kees van den Berg