Het korfbalgevoel van… Jan-Willem

Ik begon het weekend met een interview van Jan-Willem Plomp. Zijn sporten zijn (geweest) voetbal, basketbal en tennis. Zelf heeft hij dus geen korfbalgeschiedenis maar zijn gezin wel. Jan-Willems vrouw Laura balt bij de recreanten, dochter Inge speelt in Haarlem 2 en zoon Olav speelt in de A1 van AWDTV. Als vrijwilliger is Jan-Willem actief in de PR-/Sponsorcommissie.

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
Heel lang geleden waren dat de korfbalwedstrijden bij Studiosport. Allen Weerbaar tegen Ons Eibernest of Die Haghe. Meer recent was het schoolkorfbal. Zo is Inge bij de E’tjes terecht gekomen en is de korfbalgeschiedenis in de familie gestart.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid, jongens/meisjes, gezellig lekker ouwehoeren langs de lijn en de gezelligheid achter en aan de bar.

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Het Nederlands Kampioenschap met de B1 met Olav daarbij. De debuten van Inge en Olav bij het eerste.

Heb je nog een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat het Covid-19 virus gauw weg is zodat we gewoon lekker korfbal kunnen spelen en kijken. En ik droom nog steeds van één Haarlemse korfbalvereniging waardoor we eindelijk op een hoger niveau kunnen spelen.

Wat wil je tot slot zeggen?
Onze vereniging drijft op vrijwilligers. We kunnen altijd extra handjes gebruiken, bijvoorbeeld achter de bar. Heb je ideeën of wil je wat doen? Meld je aan en dan maken we samen een nog mooiere vereniging van HKC Haarlem!

Beste Jan-Willem, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbalwensen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn