Het korfbalgevoel van… Nel

Jullie verslaggever is zeer benieuwd hoe de HKC Haarlemmers korfbal beleven. Daarom gaat hij kriskras door de vereniging heen mensen ondervragen. Als eerste ging hij langs bij Nel (onze penningmeester, red.).

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik was denk ik 10 jaar , toen ik met een vriendinnetje mee ging naar de Kleverlaan. Leo Reijns trainde deze jeugd en vroeg of ik niet mee wilde doen.

Hoeveel jaren ben je actief in het korfbal?
Ik ben dus denk ik 63 jaar lid, en vanaf mijn 16e jaar begonnen met contributie ophalen. Je ging dan langs bij de leden, contributie was wel per maand.

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Familiegevoel, saamhorigheid, jongens én meisjes. Familiegevoel; nooit een probleem met oppas voor de kinderen gehad. Het gemengde van korfbal vind ik heel prettig. Samen een wedstrijd spelen, met als doel te winnen.

Wat is jouw mooiste korfbalherinnering?
Ik heb meerdere mooie herinneringen. Het gaat daarbij vaak om kampioenschappen.

Heb je nog een korfbaldroom die je wilt delen?
Op dit moment zijn er besprekingen met Rapid en Aurora over samenwerking/fusie. Ik ben benieuwd of de tijd er nu rijp voor is, heb dit al eerder meegemaakt. Droom: korfbal op heel hoog niveau in Haarlem, moet volgens mij mogelijk zijn.Geschreven door: Ron Konijn