Het korfbalgevoel van… Verena Cassee

Op zoek naar het ultieme korfbalgevoel binnen onze vereniging kwam ik dit keer bij Verena terecht. Zij zit 11 jaar op korfbal en heeft hiervan 3 jaar bij SDO doorgebracht en voor de rest bij HKC Haarlem. Ze is dit jaar vanuit de junioren van A1 bij Haarlem 2 gaan spelen. Het spel bij de senioren is ruwer en de tegenstanders zijn in lengte groter. Haar sterke punten hangen onder meer af van het team waarin ze speelt. Op dit moment is ze verdedigend goed en goed in het creëren van kansen in de aanval. Verena traint ook de B3.

Wat is je eerste korfbalherinnering?
Mijn eerste korfbalherinnering die bij mij opkomt was een wedstrijd bij de F’jes waar ik achter elkaar 7 doelpunten scoorde.

Welke gedachten kom bij jou op als ik “korfbal” zeg?
In de eerste plaats denk ik aan “winnen”, omdat ik fanatiek ben en altijd wil winnen. Daarna denk ik aan “plezier”, “gemengde sport” en de opmerkingen over “gemengd douchen” die je wel eens hoort.

Wat is jouw mooiste korfbalmoment tot nu toe?
Door omstandigheden kon ik twee jaar niet korfballen; mijn allermooiste korfbalmoment was toen ik daarna weer in het veld stond om een wedstrijd te spelen! Daarnaast waren de wedstrijden met de C1 bijzonder mooi. En de Haarlemse Korfbalweek is altijd een feest.

Welke korfbaldroom heb jij nog?
Vroeger droomde ik ervan om in het nationale achttal terecht te komen maar dat gaat niet lukken. Naast het spelen vind ik het leuk om mijn korfbalkennis en –ervaring op de jeugd over te brengen, zoals nu bij de B3. Op dat gebied wil ik verder groeien en écht goed worden.

Verena, bedankt voor het interview en ook ik hoop dat je korfbaldroom werkelijkheid wordt.Geschreven door: Ron Konijn