HKC Haarlem in het Haarlems weekblad

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is c38326a2-ccc9-4186-84fa-3341ea2ee2de.jpg

Deze week werd er een stuk over HKC Haarlem in het Haarlems weekblad gepubliceerd (https://haarlemsweekblad.nl/sport/korfbal/hkc-haarlem-volop-beweging-658619). Je leest het stuk hieronder.  
HKC Haarlem volop in beweging

Het gaat goed met Haarlems oudste korfbalclub HKC. De vereniging bestaat al 105 jaar en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van korfbalclub tot club die midden in de buurt wil staan. Dit doet de club door naast korfbal ook andere bezigheden aan te bieden.

De hoofdactiviteit blijft natuurlijk korfbal. Het eerste team speelt al jaren op een stabiel niveau in de tweede klasse met soms een uitschieter naar boven. Een aantal jaar geleden is de club in de jeugd begonnen met de ambitie om de jeugd op een hoger niveau te laten spelen. Onder de slogan ‘plezier en prestatie’ is het resultaat nu duidelijk zichtbaar. De eerste jeugdteams spelen allemaal op hoog niveau in de wedstrijdsport. Bijzonder is dat de B1 van HKC Haarlem in het komende zaalseizoen in de aller hoogste klasse tegen alle topteams uit de regio gaat spelen. Bij een aantal overige teams is het plezier nog belangrijker dan prestatie.

Kinderen tussen 3 en 6 jaar kunnen eens per week een kangoeroetraining volgen. Spelenderwijs leren de kinderen hierin samen spelen, vangen en gooien. Lol en plezier hebben is hier het belangrijkste. Kinderen die een keer willen komen kennis maken met de sport zijn van harte welkom.

Sinds een aantal jaren is HKC Haarlem gestart met het Buurtsportcentrum Kleverlaan, waarmee HKC Haarlem haar functie binnen de wijk heeft verbreed. Hierdoor kunnen nu ook alle 55-plussers uit de wijk die gezellig contact willen maken en/of wat meer willen bewegen, maar niet (meer) per se willen korfballen, bij HKC Haarlem terecht. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid voor ontmoeting en inloop. Er is de mogelijkheid om gezellig koffie en thee te drinken en er kan koersbal worden gespeeld. Ook wordt er gezamenlijk gewandeld en wordt na afloop in het clubhuis gezellig nagepraat met een kopje koffie. Daarnaast biedt HKC Haarlem Kombifit aan voor buurtbewoners die eens in de week onder begeleiding lekker willen bewegen. De doelgroep voor deze training is 40+. Er worden allerlei sport- en bewegingsvormen gedaan zoals balspelen, circuits conditietraining, badminton en nog veel meer. Wie interesse heeft, kan gewoon langskomen.

De komende week is de Haarlemse Korfbalweek en daarna start de zaalcompetitie. Kijk voor meer informatie op www.hkc-haarlem.nl.