Nieuw wedstrijdshirt gepresenteerd door H1 & kampioenen

103 jarig HKC Haarlem vernieuwt zich voortdurend; dit keer met een flitsend nieuw wedstrijdshirt. Na 10 jaar is het wedstrijdshirt van HKC Haarlem vervangen. Het shirt werd voor het eerst gedragen tijdens de wedstrijd van HKC Haarlem 1 tegen de kampioen, door de spelers én de kampioenen van de kampioenenparade. En het shirt bracht meteen geluk, want er werd overtuigend gewonnen. Jullie verslaggever ging buurten bij Laura en Mariya die het ontwerp- en aanschafproces hebben verzorgd.


Waarom een nieuw wedstrijdshirt?
“Wij, maar ook veel ander leden van onze vereniging, wilden na 10 jaar GEWOON IETS ANDERS”

Het nieuwe wedstrijdshirt: zwart-wit met rode accenten + logo gemeente Haarlem rechtsonder.

Kun je de keuzes die zijn gemaakt nader toelichten?
“De oorspronkelijke clubkleuren van HKC Haarlem zijn zwart-wit. Wij wilden daarom het rood terugdringen. Helemaal kan niet om dat veel leden de kleur rood mooi vinden,

Op de achterzijde staat Haarlem vermeld. Hierbij willen we benadrukken dat we HKC Haarlem zijn en niet HKC zoals dat soms gezegd worden.

Wat we tot slot hebben gedaan, is dat het logo van de gemeente in de zijkant te zien is. We denken dat we hiermee de eerste sportvereniging zijn in Haarlem die dat doet.”

Huldiging van de kampioenen bij de jeugdteams en presentatie nieuwe wedstrijd tenue – © Birdyman

Hoeveel jaar moet dit shirt meegaan?
We hopen dat we zo’n goede keuze hebben gemaakt dat het 10 jaar meegaat. Maar als de leden hert eerder willen veranderen moet dat natuurlijk gebeuren. Alleen door te vernieuwen als dat nodig kun je een sterke vereniging blijven.

 

Geschreven door: Ron Konijn