Opzij, opzij, opzij

maak plaats, maak plaats, maak plaats, Ik heb ongelofelijke haast. Opzij, opzij, opzij, want ik ben haast te laat”

maar heeft u toch voor mij een paar minuten tijd?

Tijdens de laatste JAL kwam weer de vraag naar voren of de vereniging vrijwilligerswerk verplicht moest gaan stellen. Wat eigenlijk al op zich een contradictio in terminis is.

Tijdens dezelfde JAL werd ook de jaarlijkse “aanmoedigingshamer” uitgereikt, die bedoeld is om even één van de (vele) vrijwilligers binnen de vereniging in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn of haar inzet in de jaren of het jaar hiervoor. Dit jaar – en dat vind ik persoonlijk heel terecht – mocht Mariska deze hamer in ontvangst nemen.

En het mooie van onze vereniging vind ik dat er gelukkig meerdere “Mariska’s” rondlopen. Want zij maken HKC Haarlem tot de leuke vereniging die (ik vind dat) het is.

En ondanks dat deze vrijwilligers – net zoals wij – in deze haastige tijden constant zouden kunnen roepen:

“Ik heb maar een paar minuten tijd. Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik kan nu niet blijven, ik kan nu niet langer blijven staan.”

… vinden ze toch de tijd om even wel stil te blijven staan bij HKC Haarlem en zeggen ze niet:

“Een andere keer misschien, dan blijf ik wel staan en kan dan misschien als het echt moet, wat over koetjes, kindren en de korfbal praten, nou dag tot ziens, adieu het gaat je goed.”

En daarom wil ik aan het einde van toch weer een mooi korfbalseizoen, en voordat we allemaal weer op vakantie gaan, even stil staan bij deze vrijwilligers en zeggen: dank jullie wel voor het afgelopen jaar!

 

Geschreven door: Kees van den Berg

PS: Wil je graag iets doen voor de vereniging en kijken of er tussen de vele taken ook iets zit wat je ligt (ook ouders zijn graag welkom), we kunnen jullie hard gebruiken, neem dan contact op met onze vrijwilligerscommissie: vrijwilligers@hkc-haarlem.nl