Verslag A1: “Wedstrijd van tegenstellingen”

Zaterdag 26 mei speelde de A1 thuis tegen Furore A1 de laatste wedstrijd van dit seizoen. Een wedstrijd die in veel opzichten het tegenovergestelde was van de uitwedstrijd tegen Furore. Ditmaal was het erg warm en scheen de zon, terwijl bij de uitwedstrijd het koud en miezerig was. Ook speelden we toen op een klein veld, terwijl we nu op een groot veld speelden en speelden we nog in hele andere vakken. Allicht dat al deze veranderingen, zoals bij de thuiswedstrijd tegen Sporting West, in ons voordeel kunnen werken.

We begonnen met een 2-0 voorsprong door een strafworp van Tim en een schot van Suze. Vrij snel daarna volgde echter de 2-2. Het afwisselende scoren zonder echt uit te lopen was typerend voor deze wedstrijd. Heel anders dan de uitwedstrijd tegen Furore waarbij we ons tweemaal moesten terugknokken van een achterstand.

Een andere mooie tegenstelling is dat bij de uit wedstrijd tegen Furore de doelpunten bij ons maar door een paar mensen gemaakt werden en we het totaalkorfbal ons nog niet eigen gemaakt hadden. Nu aan het einde van het seizoen zie je dat er echt als een team gescoord wordt en alle namen op het scorelijstje voorkomen.

Voor ons was dit de laatste wedstrijd in de A-jeugd. Een jaar waarin we kennis gemaakt hebben met een heel ander soort korfbal. Een jaar waarin met veel plezier in een team van veel verschillende personen, van verschillende leeftijden en met een verschillende manier van spelen, maar die toch echt één team vormden, gespeeld hebben.

Om even terug te komen op de wedstrijd zelf: Uiteindelijk nadat we tot aan het einde gelijk op gingen, verloren we toch de wedstrijd met 10-12. Hoewel we zeker gelijkwaardig waren en meer dan genoeg kansen hadden, wisten we deze kansen niet te verzilveren.

 

Geschreven door: Joanna & Mark (A1)