Verslag E2: “Alles behalve 0-1 als eindstand!”

We waren iets te vroeg voor het verzamelen voor de wedstrijd van onze kampioenen van de E2 en daardoor konden we nog net zien hoe onze D1 met 4-5 van Rapid verloor. Twee teams die aardig aan elkaar gewaagd waren, met kansen over en weer en spannend tot het einde. Gewoon een leuk potje korfballen tegen de buren.

Echter er moest na afloop weer eens iemand de leukste zijn door te zeggen: “het was een spannende wedstrijd, leuk om naar te kijken, maar wat was de stand ook alweer?”. Net alsof deze grappenmaker dat niet wist…!

Maar gelukkig is niet iedereen bij Rapid zoals deze grappenmaker. De wedstrijd van onze kampioenen tegen de E2 van Rapid verliep zeer gemoedelijk en onder leiding van een hele aardige scheidsrechter, die zelfs nog de tijd had om praatjes te maken met de kinderen. Geen relletjes. Geen onvertogen woorden. Geen extreem fanatisme. Geen steken onder water. Oprecht bezorgd zijn als een kindje een bal op haar hoofd krijgt. Gewoon lekker sportief korfballen tegen de buren. Gewoon zoals het zou moeten zijn.

De wedstrijd bleef lange tijd puntloos en daardoor spannend. Genoeg kansen over en weer, maar de bal wilde maar niet in de korf vallen. Beide teams stonden goed te verdedigen.

Pas in de vierde kwart werd het eerste punt gescoord: een jongetje van Rapid scoorde in zijn eigen korf. En de scheidsrechter telde het punt… en dus kwamen onze kampioenen voor te staan met 0-1. Er ging gelijk door mijn hoofd “als dit maar niet de eindstand blijft, want dat zou wel heel erg sneu zijn voor Rapid”.

Maar gelukkig scoorden onze kampioenen nog twee keer en werd de officiële eindstand 0-3. En ik zeg “gelukkig” niet omdat ik persé wilde dat onze kampioenen zouden winnen. Maar meer omdat ik niet wilde dat 0-1 de eindstand zou blijven!

 

Geschreven door: Kees van den Berg