Vrijwilligers: Onbetaald, maar onbetaalbaar!

Wat zouden we zijn zonder die vrijwilligers, die onbetaald onbetaalbare dingen voor HKC Haarlem doen? Soms zeggen we te weinig tegen deze vrijwilligers hoe onbetaalbaar ze zijn. Maar geloof mij, er zijn heel veel mensen (en kinderen) die het heel erg waarderen wat jullie allemaal doen. Gelukkig hebben we bij HKC Haarlem een heleboel vrijwilligers. Maar we hebben eigenlijk nog meer vrijwilligers nodig.

Momenteel zijn we met alle commissies bezig om een toekomstplan op te stellen voor HKC Haarlem. Een toekomstplan waarin “plezier en prestatie” een grote rol spelen. Zodra dit plan enige vorm heeft aangenomen hopen we dit ook aan iedereen te kunnen presenteren. Als onderdeel van het toekomstplan zijn al wel bepaalde initiatieven in gang gezet, die nu al zijn waar te nemen of in de nabije toekomst zichtbaar zullen gaan worden. Maar daarvoor hebben we “handjes” nodig!

En om iedereen te vertellen wat we deze “handjes” willen laten gaan doen, is een heuse vrijwilligers-vacaturebank in het leven geroepen, die is terug te vinden op onze website (onder het kopje Vacatures, red.). Mondjesmaat zullen we deze vacaturebank gaan vullen met vacatures waarin we zullen proberen zo goed mogelijk de werkzaamheden te omschrijven en af te bakenen. Zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Ik hoop dat jullie – de mensen die ook graag een handje willen helpen – uiteindelijk er een sport van gaan maken om deze vacatures zo snel mogelijk in te vullen.Geschreven door: Kees van den Berg