Corona-update: Competities stilgelegd

Even terug in de geschiedenis: 10 oktober 2020. De dag begint lekker zonnig, de meeste jeugdteams spelen hun laatste wedstrijd en kampioenen worden gehuldigd. Om 15.30 uur zou de wedstrijd van Haarlem 1 beginnen. Vanwege het weer is deze wedstrijd (en de wedstrijd van Haarlem 4) afgelast. Met de nieuw aan te kondigen maatregelen in het achterhoofd kon dit wel eens het laatste moment op het korfbalveld zijn voor…. Voor hoe lang, dat weet niemand.

Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur gelden aangescherpte maatregelen die verdere verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Deze maatregelen treffen niet alleen de horeca, maar ook de sport. Dit betekent:

· Voor alle teams zijn de competitiewedstrijden gecanceld
· Jeugdspelers (<18 jaar) mogen nog wel trainen
· Trainingen voor seniorenteams, recreanten, KombiFit en voetballers komen te vervallen
· Kantine en kleedkamers zijn gesloten

Het verslaan van het coronavirus is net als het spelen van een wedstrijd: als alle spelers zich aan de afspraken houden, behaal je het beste resultaat.

Het NOS/NSF overlegt vandaag (woensdag 14 oktober) met alle sportbonden over wat deze maatregelen nog meer inhouden. Wij zullen jullie van deze besluiten op de hoogte houden. Op de vraag: “Hoe zit dat dan met de zaalcompetitie?”; daar is nu geen antwoord op te geven. Op dit moment gelden de maatregelen tot en met 11 november 2020. Daarna zal er gekeken worden hoe het staat met de besmettingen en wat dit betekent voor de start van de zaalcompetitie.Geschreven door: Bestuur