Even kennismaken: De nieuwe selectietrainers!

De afgelopen periode hebben de Technische Commissie en het Bestuur van onze vereniging gezocht naar nieuwe trainers voor de selectie. Na een zorgvuldige zoektocht hebben ze gekozen voor Arjan Baerveldt en Mark Goverse. Beide zijn aangenomen voor een periode van minimaal 2 jaar. Jullie verslaggever maakte kennis en mocht ze interviewen.

Arjan Baerveldt

Arjan (45 jaar) heeft gekorfbald van zijn 5de tot zijn 22e bij Tempo uit Alphen aan den Rijn. Zijn kracht als korfballer was de positie van schutter, scoren en aanjager zijn. Op zijn 22e is hij zijn carrière als trainer-coach begonnen bij Oranje-Nassau. Hij heeft daarna als hoofdtrainer diverse teams getraind zoals VZOD, SDO-Kamerik en KZ Danaïden. Het is al een tijd geleden, maar hij is ook trainer geweest van Haarlem 1, Haarlem 2 en Haarlem A1. Dat was een seizoen met erg mooie resultaten, met onder meer voor het eerste en de A1 een kampioenschap. Arjan geeft aan dat hij succesvol is als er ambitie is en iedereen hetzelfde doel nastreeft.

Waarom heb jij gekozen voor HKC Haarlem?
Ik heb op de eerste plaats mooie herinneringen aan mijn tijd bij HKC Haarlem en ken nog aardig wat mensen uit die tijd. Daarnaast spreekt het mij aan dat er snel gehandeld wordt, mensen zich open opstellen en alle mensen van Bestuur tot barmedewerker vriendelijk zijn.

Wat is jouw stijl als trainer-coach?
We doen het met onze selectie met zijn allen, 1 en 2 zijn geen aparte teams. Ik wil daarom ook één groepsfoto van de selectie. Mijn sterke punt is dat iedere speler invloed heeft op zijn eigen korfbalverhaal.

Wat voor systeem wil je gaan spelen?
Het streven is om in de aanval met twee systemen te kunnen spelen:  2-2 (mix en gelijk) en 3-1.

Welke ambitie is uitgesproken?
De ambitie is om met Haarlem 1 op termijn bovenaan in de tweede klasse te gaan spelen en dan vanuit daar verder te bouwen. Ook is het onze wens om systematisch te kunnen werken aan verbeteren van het niveau van de selectie met een wedstrijd-analytisch en een medisch team.

Mark Goverse

Mark (35 jaar) is op zijn 11e begonnen bij KV Atlantis in Mijdrecht, waar hij nog steeds competitie speelt. Zijn kracht als speler is steunen en op stevige wijze rebounden. Mark zijn carrière als trainer-coach begon bij KV Atlantis. Sinds 3 jaar vormt hij een trainersduo met Arjan.

Waarom heb je gekozen voor HKC Haarlem?
Ik kende de vereniging al van de keren dat mijn teams er wedstrijden speelden. Wat mij aanspreekt is de ambitie om de weg naar omhoog in te slaan in de wetenschap dat er nog veel moet gebeuren.

Wat jouw stijl als coach?
Ik blijf vooral rustig en roep met luide stem. Mijn kracht als trainer is bezig zijn met de randzaken, het tactische plan, tactisch wisselen tijdens de wedstrijden en het vormen van één selectie.

Welke ambitie is uitgesproken voor Haarlem 2?
De ambitie is natuurlijke om zo hoog mogelijk te eindigen maar we hebben geen harde doelstelling geformuleerd.

Tot slot
Beste Arjan en Mark, bedankt voor het interview en ik wens jullie en de selectie alvast veel succes in het nieuwe seizoen.Geschreven door: Ron Konijn