Het korfbalgevoel van… Hans van den Hoek

Jullie verslaggever wil graag weten hoe het met korfbalgevoel binnen onze mooie vereniging zit. Daarom interviewt hij kris-kras door de vereniging HKC Haarlemmers. Dit keer was Hans van den Hoek aan de beurt.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Mijn eerste korfbalervaring heb ik gehad bij mijn verhuizing van Haarlem-Noord naar de Beukenstraat. De Beukenstraat was vroeger een behoorlijk bolwerk van korfballers: de familie Reijns 2x, familie Beute. Het duurde daarom niet lang dat ik mijn overstap maakte van voetbal (7 jaar bij Schoten) naar H.K.C. Haarlem.

Hoe oud was je toen?
Ik was toen 13 jaar, gestart in de aspiranten en vervolgens door naar de junioren, eerste wedstrijd in Haarlem 1 was ik 16 jaar, ruim 30 jaar in de selectie gespeeld.

Hoeveel jaren ben je actief in het korfbal?
Ik begon al heel vroeg met vrijwilligerswerk, 16 jaar was ik toen nog ondersteunend lid in de JC, vervolgens heb ik vrijwel alle commissies wel gehad binnen de vereniging, dus 42 jaar.

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Fantastische sport, gezellig, sociaal, veilig, leerzaam. Altijd heel veel plezier en voldoening beleefd aan mijn actieve carrière. Ook de gezelligheid van de club heeft er toe bijgedragen dat ik in mijn carrière nooit iets anders heb opgezocht. In die omgeving heb ik mij altijd vanwege het sociale karakter van de sport en omgaan met anderen heel prettig en veilig gevoeld. In mijn periode als vrijwilliger heb ik heel veel geleerd. Dit leerproces heeft zeker een hele grote positieve invloed gehad op mijn ontwikkeling naast het korfbal, zowel zakelijk als privé.

Wat is jouw mooiste korfbalherinnering?
Ik heb er zoveel! Kampioenschappen, leiding Pinksterkampen, onvergetelijk wat een lol en samenhorigheid, proces naar het opzetten van een noodaccommodatie, 100 jarig bestaan van de vereniging…

Heb je nog een korfbaldroom die je wilt delen?
Spreekt voor zich dat mijn droom is om uit te groeien naar een zeer sterke en stabiele vereniging waarmee de korfbalsport in Haarlem een zeer toonaangevende speler is!!!

Hans, bedankt dat jij je korfbalgevoel met ons wilt delen!Geschreven door: Ron Konijn