Het korfbalgevoel van…Ixchell Vaatstra

Jullie verslaggever wil graag weten hoe het met korfbalgevoel binnen onze mooie vereniging zit. Daarom interviewt hij kris-kras door de vereniging HKC Haarlemmers. Dit keer was Ixchell Vaatstra aan de beurt.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Dat was in 1987. Ik was toen 17 jaar. Dat ik Hans Vaatstra, toen pas mijn vriend, nu al 31 jaar mijn maatje en 19 mijn man, zag korfballen. Ik was in die tijd net gestopt met handballen bij de Blinkert.

Hoeveel jaren ben jij actief binnen het korfbal?
Ik heb zelf 3 jaar gekorfbald, maar doe al jaren dingen binnen de korfbal als o.a. achter de bar staan en Hans ondersteunen op de achtergrond bij zijn verschillende activiteiten.

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Ik associeer korfbal met familie: dat het soms lijkt of je een familie bent in goede en slechte tijden. Ook denk ik aan dames en heren; dat je met mannen en vrouwen samen het spel speelt.

Wat is jouw mooiste korfbalherinnering?
Ik heb mooie herinneringen aan de vele keren dat Haarlem 1 beslissende wedstrijden moest spelen om in de poel te blijven. En de keer dat de C1 een toernooi om het landelijk kampioenschap ging spelen, als ik het goed heb vorig jaar (dat klopt – red.).

Ixchell, bedankt dat jij je korfbalgevoel met ons wilt delen!Geschreven door: Ron Konijn