Het korfbalgevoel van… Marc

Marc Montauban heeft veel voor onze mooie vereniging gedaan. Hij zit al bijna 20 jaar in de leiding van het Pinksterkamp, fluit alweer 6 jaar voor de vereniging, zat in de barcommissie en de materiaalcommissie, was de eerste fulltime jeugdtrainer van HKC Haarlem, heeft 10 jaar het schoolkorfbal georganiseerd en was spelend trainer/coach van Haarlem 3. Zijn sterke punten als speler waren in dienst van het team spelen en, met dank aan zijn lengte. rebounden onder de korf. Hij is gestopt met competitiekorfbal omdat hij dat niet meer met zijn werk- en privésituatie kon combineren. Maar nu fluit hij. Zijn sterke punt als scheidsrechter is dat hij zich niet laat beïnvloeden door commentaar. Daarnaast straalt hij rond en op het veld plezier uit en dat beïnvloedt het wedstrijdverloop op positieve wijze.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik zal bij Peter van der Kroft (een prominent bestuurslid van HKC Haarlem) in de klas op de basisschool. En in de klas kwam korfbal regelmatige aan bod. Ik had een keer aan het schoolkorfbaltoernooi meegedaan. En toen belde Joke van Blanken (destijds jeugdtrainer) bij mij aan of ik een wedstrijd wilde spelen omdat ze een heer te kort hadden. Natuurlijk deed ik dat en zo werd ik lid.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Vriendschap, sportief, presteren op eigen niveau.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Wat was er niet leuk? De belangrijkste zijn:

  • Al die kampioenschappen;
  • De 36 uur durende korfbalmarathon die we georganiseerd hebben;
  • Pinksterkampen, als jeugdige deelnemer maar ook als leiding;
  • Het 100-jarig bestaan.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop zo lang mogelijk binnen de korfballijnen actief te blijven. Daarnaast droom ik van één grote gezellige Haarlemse korfbalvereniging.

Beste Marc, bedankt voor je interview. Ook ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn