Onze A1 in finale HKW 2018

Onze A1 deed wat van haar verwacht werd. Als torenhoge favoriet in haar poule won onze A1 alle drie de wedstrijden tegen DKV, Aurora en Helios. Maar eerlijk gezegd ging het niet van harte.

Het waren moeilijke wedstrijden omdat de niveau verschillen groot waren. Haarlem had telkens moeite om in haar eigen spel te komen. Vooral in het begin veel opgelegde kansen, maar even zoveel missers. En dan zie je dat ze niet de rust kunnen bewaren en geforceerd gaan spelen. En zodra een aantal spelers dan ook nog uit het systeem stappen en hun eigen spel gaan spelen, dan ga je eigenlijk meer tegen jezelf spelen dan tegen de tegenstander.

Maar gelukkig zie je dan ook wel weer dat zodra iedereen weer in het systeem stapt, gefocust is, er gretigheid richting de bal is en het baltempo hoog wordt gehouden dan zie je de klasse van deze spelers naar boven komen. En dan komen de kansen en de korfpunten vanzelf.

De finale zaterdag tegen een tegenstander uit de eerste klasse zal moeilijk worden wanneer je niet gelijk vanaf het begin je eigen spelletje gaat spelen en niet alle hoofden dezelfde kant op kijken. Ik geloof heilig dat ze het kunnen. Nu moeten onze kanjers het nog gewoon gaan doen.

Komt u samen met mij de A1 aanmoedigen?

 

Geschreven door: Kees van den Berg