Op stap met de harde kern van HKC Haarlem

De harde kern van HKC Haarlem tijdens een korfbalzondagmiddag in het centrum van Amsterdam. Jullie verslaggever vroeg zich af wie op dit moment tot de hard kern van de supporters behoren die de uitwedstrijden van HKC Haarlem bezoeken. Hij reisde daarom afgelopen zondag af naar het veld van ASV Swift. Terzijde meld ik even dat ik hun veld op een mooie plaats vind liggen; vlak bij het Waterlooplein, helemaal omgeven door bebouwing en gelegen aan een gracht. Sporten in je eigen wijk is wat mij betreft ideaal.

Haarlem 1 en 2 speelden tegen respectievelijk Swift 1 en 2 . Helaas verloor Haarlem 1 met 20-10 en Haarlem 2 met 18-13. De aanwezigen van de harde kern waren het er over eens dat er niet goed genoeg gespeeld werd en sprake was van vormverlies. Het eerste had bovendien last van een scheidsrechter die – naar beide kanten toe – zijn dag niet had.

De kern van de harde kern bestaat uit tante Nel Bartman, tante Rie Kion, Hans Vaatstra en de allertrouwste supporter Joop Aarsen. Zij zijn bij alle uitwedstrijden aanwezig. Daarnaast zijn Marco Helmus, Hans van den Hoek en Ronald Burgerding regelmatige uit bezoekers. Wat viel mij op?

  • De spelers van de selectie en de harde kern begroeten elkaar hartelijk voor de wedstrijd
  • Joop en Hans waren getooid met de mooie HKC Haarlem supporterspet. Deze kan trouwens voor €15,- bij Joop besteld worden. (TIP!!!, red.)
  • Joop en Hans zeggen altijd dat ze met “de supportersbus van HKC Haarlem gaan”. Die bus blijkt de personenauto van Joop met 4 zitplaatsen te zijn. Dus zo kun je makkelijk zeggen dat er een volle bus naar H1 en H2 is wezen kijken.
  • Tante Rie en tante Nel becommentariëren vooral het spel van onze korfbalvrouwen.
  • De harde kern is op de hoogte van het wel en wee van alle selectiespelers en bespreken die met elkaar.
  • De uitsupporters moedigen niet luidkeels aan en roepen ook nooit hardop “boe”. Ze geven op gesprekstoon elkaar hun bevindingen door. Na afloop van de wedstrijd bespreken ze hun bevindingen met de trainer en de spelers. Dit gaat in een zeer gemoedelijke sfeer.
  • Voor de harde kern zijn de uitwedstrijden echt een mooie manier om een zondagmiddag door te brengen ook als het tegenzit qua resultaat.

Aan het slot van deze sfeerimpressie wil ik zeggen: ga eens naar een uitwedstrijd van de selectie: je hebt een mooie korfbalmiddag en je komst wordt altijd gewaardeerd door onze korfbalelite.

 

Geschreven door: Ron Konijn