[Update] Teamindeling seizoen 2019/2020 bekend!

Met het nodige gepuzzel door de Technische Commissie en de trainers is de teamindeling voor volgend jaar tot stand gekomen.

Korfbal werkt met het systeem van gemiddelde leeftijden in een team in plaats van harde leeftijdsgrenzen. Het maakt het indelen van de teams flexibeler.

Dit betekent dat iemand die 2 jaar in bijvoorbeeld een E-team heeft gespeeld niet automatisch het volgende jaar in een D-team komt. Sommige kinderen spelen maar 1 jaar in bijvoorbeeld een E-team en anderen misschien wel 3 jaar.

De teams worden in principe op sterkte ingedeeld, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met vriendjes en vriendinnetjes.

Als je vragen hebben over de teamindeling, kan je daarvoor bij de TC terecht op dinsdag 4 juni vóór en na de trainingen (op andere trainingsavonden na het Pinksterkamp kan dat natuurlijk ook nog).

We hebben nog niet voor elk team een trainer kunnen indelen. We zoeken nog even verder. Dit kan betekenen dat er nog verschuivingen bij de trainers optreden.

Afhankelijk van aanmeldingen van nieuwe leden b​ij de E en F kan na verloop van tijd een extra E of F-team gevormd worden.

Bij senioren 1/2 vindt nog selectie plaats. Een aantal heren zal daarna bij het 3e team gevoegd worden.

Op zaterdag 15 juni zijn de laatste jeugdwedstrijden van dit seizoen. Daarna traint de jeugd nog 3 weken in de nieuwe teamsamenstelling.

De E, D en C-teams trainen om 18:30, de B en de A-teams trainen om 19:30. De laatste training voor de zomervakantie is op vrijdag 5 juli.

[Update 03/06/2019] – We waren per ongeluk de teamindeling van de senioren teams vergeten toe te voegen. Dat is bij deze recht getrokken. Wil je weten in welk team jij als senior (voorlopig) bent ingedeeld? Klik hier.Geschreven door: TC