Verslag A1: “Een kwestie van onverstoord doorgaan” (2x)

Niet elke club heeft dezelfde visie op korfbal. Daar waar de ene club vooral op het afstandsschot speelt en een andere club de kansen vooral vanuit de paalzone zoekt, zijn er ook clubs die vooral gericht zijn op het ontregelen van de tegenstander en uit overtredingen punten wilt scoren. Het enige wat je daartegen kan doen is onverstoord je eigen spel blijven spelen, ongeacht van wat er gebeurt. Dat is ook wat we met z’n allen gedaan hebben.

Ons Eibernest had in het eerste aanvalsvak een duidelijk plan, door een goede heer die vanaf elke positie raak kon schieten steeds in stelling te brengen. De andere heer verzorgde ondertussen de rebound. De opzet en het idee was goed, maar Madelief en Chloë pikte heel veel rebounds weg en verhinderden de gemakkelijke eindpassing. Hierdoor is het aantal doelpunten dat hij wist te maken beperkt gebleven. Het verdedigen van een tegenstander doe je niet allen, maar met z’n vieren.

In 3 van de 5 wedstrijden hebben we 19 doelpunten gescoord. Waar het op het veld vaak schortte aan het doelpunten aantal, is dat nu vaak niet het geval. Opvallend is dat iedereen een of meerdere keren tot scoren komt. We doen het met z’n allen.

Eindstand van de wedstrijd Haarlem A1 – HKV/Ons Eibernest A2: 19-18. (red.)

Waar Madjoe de afgelopen jaren altijd een erg moeilijke tegenstander was, stond er nu een gedeeltelijk nieuw team. De lange en handige heren, die vaak wel 30 leken, waren eindelijk doorgestroomd naar de senioren. Vol zin en vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd.

Hoewel zij na 4 minuten het eerste doelpunt scoorden, kwamen we als snel gelijk en vervolgens voor. Nadat we enige tijd gelijk op liepen, sloegen wij vlak voor rust een gat van 3 punten. Na de rust wisten we een tijd gebruik te maken van onze voorspong, maar aan het einde van de wedstrijd kwamen zij gelijk en gingen ze ons voorbij.

Madjoe had na de rust nog alle geloof dat ze konden winnen en toen wij onze famous dip hadden, trokken zij gelijk. Wij misten hierbij het vertrouwen en het samenspel om de wedstrijd goed uit te spelen. Terwijl dit de vorige wedstrijden juist ons sterke punt was.

Eindstand van de wedstrijd Madjoe A1 – Haarlem A1: 16-13. (red.)

 

Geschreven door: Mark Moene (A1)