Verslag A1: “Haarlem A1 Kampioen!”

Zaterdag 23 maart 2019 was een hele lange dag voor alle A-jeugd. Naast de A2 kon de A1 ook kampioen worden, dit hing wel van een aantal factoren af. Als eerste moest de nummer 2 Pernix tegen de nummer 3 Top. En natuurlijk moet de A1 vandaag gewoon weer winnen. Omdat Top A3 – Pernix A1 om 11.45 in Sassenheim speelde ging ik daar maar even een kijkje nemen. Als Pernix verloor of gelijk speelde en wij wonnen zijn we kampioen. Zo eenvoudig was dat gezegd. Na een spannende wedstrijd, waarin Pernix de hele wedstrijd voor stond, lukte het Top A3 om 17-17 gelijk te komen en floot de scheidsrechter af.

Dan hadden wij nog de rest van de dag om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Sporting West A1. Na heel veel wachten was het kwart voor 4, iedereen was mooi op tijd voor het verzamelen en inschieten. In de kleedkamer kregen we de missie mee om te winnen en te spelen met wat we kunnen en weten, maar Peter vertelt dat altijd in een mooi verhaaltje en dat deze week dus ook weer! Ik zou hem even met jullie delen. Er is een kleine olifant die vast zit met een touw, hij probeert wel los te komen maar het lukt steeds. Als de olifant ouder is moet hij proberen los te komen maar dat doet de olifant niet omdat het vroeger ook niet lukte. Er moet dus een manier zijn om los te komen, het maakt niet uit hoe zolang je het maar probeert. Als je het vaak genoeg probeert lukt het vanzelf!

Toen was het echt zover, de wedstrijd begon! Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten zijn, maar korfbal is niet op papier maar vandaag in de kennemer sporthal. Sporting West staat 5e in onze poule en wij nog steeds 1e en dus 1 punt voor op de nummer 2 die al een wedstrijd gespeeld heeft vandaag. Na een aantal minuten maakte Tim de 1-0, de hele eerste helft ging het met het scoren gelijk op. Maar het spel van de A1 zag er netjes uit, zo gingen we ook met 9-5 de rust in. Na de rust maakte het vak in de aanval een mooie actie die we vrijdag getraind hadden en Verena maakte hem prachtig af, 10-5. Daarna kwamen er weer een hoop doelpunten voor Haarlem maar dus ook het 10e doelpunt van Sporting West. Dat betekend verslagje schrijven! Gelukkig bleef Haarlem scoren en haalde vandaag 22 doelpuntjes, bijna iedereen heeft weer een mooi doelpuntje meegepakt. De einduitslag was daarbij ook 22-12. En dat betekent dus KAMPIOEN!!! Erg toevallig want de A2 werd ook zaterdag kampioen en won ook met 12-22. Wat een geweldig weekend voor deze 2 teams!

Kampioen zijn moet je natuurlijk vieren. Naast een hele hoop foto´s, hadden wij ook de medaille uitreiking na de wedstrijd, En niet te vergeten taart en champagne! Volgende week speelt de A1 de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen Pernix, de nummer 2 in Leiden om 15.00. Dan kan onze A1 bewijzen dat ze echte kampioenen zijn!

Als laatste wil ik nog even zeggen dat ik het team enorm heb zien groeien afgelopen maanden. Naast de individuele vooruit gang zijn we ook als team beter geworden. We hebben op de trainingen naast middelste middelste ook een hoop andere tactieken en speelvormen geleerd. En we zijn in een positieve flow vooruit gegaan en zo hebben we dit met z´n allen bereikt! Niet alleen met de 10 spelers maar ook met alle reserves en natuurlijk met onze coach Peter! Peter bedankt!

Geschreven door: Verena (A1)