Verslag C1: “Het moet vreemd lopen…”

Na het verlies van Top tegen Velocitas afgelopen donderdag is het theoretisch nog mogelijk dat onze kanjers van de C1 het derde kampioenschap ontnomen kan worden, maar eerlijk gezegd acht ik die kans vrij klein. Daarvoor zou Top met grotere cijfers van onze kanjers moeten winnen dan ze verloren hebben én daarbovenop moeten onze kanjers dan ook nog van ZKV verliezen.

Velocitas liet afgelopen dinsdag tegen onze kanjers al zien dat het een goed team is (met met name een aantal goede heren). Dus kwam de nederlaag van Top mij eigenlijk niet zo gek voor.

In de wedstrijd van onze kanjers tegen Velocitas zie je de kracht van onze C1: dat niet alleen de heren de doorslag kunnen geven in een wedstrijd maar ook de dames. En daardoor werd er toch redelijk makkelijk, in een gemoedelijke wedstrijd, onder leiding van een goede scheids, met 4-9 gewonnen.

Ik wil niet de filosoof uithangen, maar wat is het toch in ons mensen dat we ons zo graag willen meten aan een ander en dat we zoveel waarde hechten aan kampioen worden? Om maar aan te geven hoe relatief dit alles is. Als ik kijk naar onze jonge honden van de C2, kinderen die het nog niet zo vaak hebben meegemaakt om kampioen te worden, hechten meer waarde aan kampioen worden en winnen dan de kanjers uit de C1 die het gewend zijn om elk jaar wel minimaal één medaille in ontvangst te nemen.

Soms lijkt het wel alsof kampioen worden het ultieme doel is, terwijl mijn inziens juist alleen jezelf en elkaar te helpen ontwikkelen het ultieme doel moet zijn. Kampioen worden kan daarbij een graadmeter zijn, maar helaas is het altijd maar één team gegeven om bovenaan te eindigen. Met de wetenschap dat zolang je niet op wereldniveau speelt er altijd wel iemand anders zal zijn die beter is dan jij. En voor teams als de C2, onze jonge honden, is het ondanks dat ze een giga ontwikkeling hebben laten zien afgelopen jaar nagenoeg onmogelijk om kampioen te worden.

Het blijft wel altijd goed om jezelf een doel te blijven geven. Met het kampioenschap min of meer bereikt is het volgende doel van onze kanjers het behalen van een nieuw clubrecord door het gehele seizoen (buiten-binnen-buiten) ongeslagen te blijven.

En dan gaan we weer eens verder kijken naar het volgende doel. Misschien wel het Nederlands kampioenschap in Nuenen.

 

Geschreven door: Kees van den Berg