Woensdagavond = Schottraining HKC Haarlem

In de drie jaar dat ik nu rond huppel bij Haarlem, zie ik dat het schotpercentage in de wedstrijden wel om hoog mag. Tijdens de trainingen is niet genoeg tijd om het goede schot (ideale schot) te trainen. Om daar verandering in te brengen, heb ik me gewent tot de TC en gevraagd of ze deze mening delen. Omdat we het er snel over eens waren, gaan we kijken of het ook aanslaat bij Haarlem.

De bedoeling is dat er op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur (voor de voetbal) op schot getraind gaat worden. Het is niet verplicht. Maar als je kan komen help dat je zelf, je ploeg en de vereniging. Zoals ik bij de Jeugd al een paar keer dit heb gezegd: voor de training gaan basketballers 100 vrije ballen nemen. Om in de onbewust/bekwame stand te komen.

Het is de bedoeling dat een paar trainers om de week de schot training begeleiden, zodat ze de kwaliteit van het schot verhogen en de jeugd goed leren schieten. De eerste week staat Mikki voor de groep, de tweede week Peter Kooij

Voor wie is de training; voor alle senioren, A1 en A2 en de B1 en B2. De palen staan voor de senioren op 7 meter uit elkaar, voor de A 6 meter en de B 5 meter. Dit zijn begin maten, als ze moeten veranderen kan dat gewoon. Het is dus “dubbelschieten” (1 tegen 1) en als er veel spelers op de training afkomen mag je ook koppels maken.

Dus wil jij ook graag je schot verbeteren en wie weet wel topscoorder van je team worden? Kom dan komende woensdag, om 19:00u naar de eerste echte schottraining van HKC Haarlem.

 

Geschreven door: Peter Kooij