Afscheid van hoofdtrainer Mathijs Pot

Een abrupt einde van het korfbalseizoen, maar daarmee ook van de samenwerking met Mathijs Pot als trainer/coach van Haarlem 1. In onderstaande brief, gericht aan de hele vereniging, neemt Mathijs afscheid van HKC Haarlem. Natuurlijk hadden we Mathijs een ander afscheid gegund, maar gelukkig zullen we hem waarschijnlijk nog vaak op ons veld mogen verwelkomen. Mathijs, bedankt voor al je inzet, veel succes en hopelijk tot snel!

Hallo allen,

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat in deze vreemde tijd. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus wil ik via deze, ongebruikelijke, manier mijn dank uitspreken.

Ruim 3 jaar geleden had ik voor het eerst een gesprek met HKC Haarlem om het tweede te gaan trainen. Het goede gevoel dat ik toen kreeg gedurende het gesprek met Hans en Han is daarna (gelukkig) gebleven. Nu, na 2,5 seizoen trainen/coachen, is het tijd voor wat anders. In de 2,5 half jaar heb ik een hoop fantastische dingen meegemaakt. Ondanks dat ik vooral was aangesteld om andere mensen dingen te leren heb ik gelukkig zelf ook een hoop geleerd. Het seizoen is op een wat vreemde manier afgelopen, maar gelukkig heeft het KNKV, voor wat betreft de selectie, niet in ons nadeel besloten. Zo hebben we toch de doelstellingen kunnen realiseren met de gehele groep.

Ondanks dat ik verwacht dat ik volgend seizoen vaak genoeg bij Haarlem zal zijn wil ik jullie, en alle andere vrijwilligers, toch allen danken voor jullie inzet. Ik heb mij altijd erg thuis gevoeld bij HKC Haarlem en dat vind ik erg bijzonder, want dat is niet overal zo. Gelukkig is de staf voor volgend seizoen ook weer goed verzorgd en ik hoop dat deze trainers de groep weer op een andere manier kunnen motiveren en stimuleren om plezier te hebben in de mooiste sport ter wereld.

Succes met de afronding van het huidige seizoen, blijf gezond en hopelijk tot volgend seizoen.

Vriendelijke groet,
Mathijs Pot

Mathijs Pot, Hoofdtrainer HKC Haarlem (2017 – 2020)Geschreven door: Bestuur