Alle cursisten Korfbaltrainer 3 geslaagd!

Het afgelopen seizoen hebben verschillende jeugdtrainers van onze vereniging de cursus Korfbaltrainer 3 gevolgd. Maar wat houdt die cursus eigenlijk in? Tijdens de cursus gaan de cursisten gedurende het gehele jaar aan de slag met de ontwikkeling van het team wat zij trainen en coachen. De eerste opdracht is om (delen van) een wedstrijd te filmen. Deze wedstrijd wordt geanalyseerd aan de hand van een onlineprogramma genaamd TeamTV. Uit deze analyse stromen verschillende thema’s waar het team nog in kan verbeteren. Met deze thema’s wordt eigenlijk de rest van de cursus gewerkt, er worden reeksen met oefenvormen bedacht om deze thema’s te trainen. Voorbeelden van thema’s zijn: passing, vrijlopen, voorkomen van schieten of voorkomen van passen.

De oefenreeksen moeten zo gevormd worden dat ze passen bij de gedachtegang die het KNKV heeft over een goede training. Hierbij is het belangrijk dat oefenvormen en trainingen onder andere impliciet, foutloos en random kunnen worden opgezet. Voor meer uitleg over een van deze termen kun je terecht bij een van de geslaagde cursisten: Mikki, Tim, Jordi, Mark en Tijs.

Het voltooien van de cursus door de vijf cursisten draagt bij aan het doel van de Technische Commissie en de vereniging om onze eigen trainers beter op te leiden. Hopelijk kunnen de vijf trainers hun kennis zodoende over de vereniging verspreiden en nieuwe jeugdtrainers begeleiden. Deze extra stap die we met de vereniging nemen komt ten goede van onze jeugdopleiding en past daarom binnen de plannen om de gehele vereniging naar een hoger niveau te tillen!

Hierbij feliciteren wij Mikki, Tim, Jordi, Mark en Tijs met het behalen van het diploma!Geschreven door: TC