Het korfbalgevoel van… John

John Einmahl heeft de mooie leeftijd van 90 jaar en voelt zich nog steeds nauw betrokken bij HKC Haarlem. Ik mocht hem interviewen over zijn korfbalgevoel. John is in 1947 gaan korfballen bij de wijkvereniging Tivoli in Eindhoven die later fuseerde tot EKV Eindhoven. Toen zijn ouders in 1951 teruggingen naar Haarlem kwam hij hier terecht. Een jaar lang heeft hij bij HKC Haarlem getraind en in Eindhoven gespeeld en toe werd hij in 1952 lid van onze vereniging. Zijn sterke kant als korfballer was de verdediging, ook vond hij dat iedereen alles moest doen om goed te presteren. John heeft tot zijn 51e gekorfbald. Als vrijwilliger heeft hij in de Technische Commissie gezeten en heeft hij het materiaal gedaan.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Mijn schoolmeester op de lagere school promootte het korfbal en zo ben ik gaan korfballen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Een fijne sport, veel plezier gemengd een vriendelijke sport.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Wat ik mooi vond is dat we een keer kampioen werden in de laatste wedstrijd. Een andere mooie herinnering is dat het altijd gezellig was en is we hielden rekening met elkaar.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat HKC Haarlem nooit failliet gaat en dat we altijd fijn kunnen blijven korfballen.

Beste John, respect voor je lange korfballoopbaan, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn