Het korfbalgevoel van… Bernadine

Op zoek naar het korfbalgevoel sprak ik voor de training Bernadine die sinds 2019 de recreanten versterkt. Ze wil graag vermelden dat HKC Haarlem een gezellige club met leuke mensen is. Haar korfballoopbaan begon op haar elfde bij de League club DVO uit Bennekom. Ze ging er op, omdat haar broer er ook op zat, zo ging dat. Ze heeft bij DVO gekorfbald totdat ze voor haar studie op kamers ging. Ze heeft een tijdje bij de Nijmeegse studentenvereniging Skunk gekorfbald en is daarna voor lange tijd gestopt. Tot ze er weer zin kreeg en bij HKC Haarlem aanklopte. Haar korfbal krachten liggen in haar vermogen om het spel dynamisch te maken en haar snelheid.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Dat moet schoolkorfbal geweest zijn maar er staat me niets meer van bij!

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid, team, feestjes en vriendschappen. Doordat het een gemengde sport is, is de sfeer evenwichtig en dat vind ik prettig.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Sportief was dat toen ik mocht invallen bij de A1 die op hoog niveau speelden. Daarnaast moedigden we bij DVO altijd met trommels en toeters de selectie en A1 aan en gingen we met de bus naar wedstrijden van de selectie en naar de kampioenschappen in Ahoy. Dat was altijd supergaaf!

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Gewoon net zo gezellig als nu doorgaan met korfbal spelen!

Beste Bernadine, bedankt voor het interview en ik hoop dat je nog lang gezellig blijft spelen.Geschreven door Ron Konijn