Het korfbalgevoel van… Marjan

Vlak voor de training sprak ik Marjan Coenders die al 3 jaar bij de recreanten speelt. Marjan komt uit een echte korfbalfamilie haar vader en moeder en haar beide opa’s korfbalden. En haar opa heeft 60 jaar geleden de korfbalvereniging De Rivalen uit Doesburg opgericht. Marjan begon op haar zevende en heeft tot haar middelbare schooltijd gespeeld. Ze stopte omdat ze het niet leuk meer vond. Toen haar dochter Silke (nu B3) bij de F’jes van HKC Haarlem ging spelen raakte ze weer betrokken bij het spel. En toen Bert vertelde dat ze dames nodig hadden bij de recreanten is Marjan weer gaan korfballen. Ze ziet verdedigen als haar sterkste punt in het spelletje.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Dat ik samen met mijn ouders op het korfbalveld was. Ik werd vanaf heel jonge leeftijd mee naar het veld genomen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Familie, gezelligheid en sportiviteit.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Als kind waren dat de korfbalkampen van De Rivalen. Nu zijn dat de recreantentoernooitjes, vooral als we winnen.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik heb geen grote dromen. Ik wil lekker blijven korfballen. Wel hoop ik dat we extra recreanten krijgen zodat we zonder invallers kunnen spelen en met een grotere groep kunnen trainen.

Beste Marjan, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn