Het korfbalgevoel van… Marjolein

Op een vrijdagavond belde ik met Marjolein de Gooijer. Zij is niet-spelend lid en de moeder van Tijn die in de B1 speelt. Zelf heeft Marjolein geen korfbalverleden. Als vrijwilliger heeft Marjolein twee jaar lang het toenmalige G-team getraind samen met Mariska. Op dit moment is Marjolein vertrouwenscontactpersoon in het kader van Veilig Sportklimaat.

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
Er was een keer een sponsoractie waar bij je moest betalen per gescoord doelpunt. Er stonden seniorenkorven dus ik dacht er weinig in zou gaan. Maar later bleek dat er op lage korven geschoten werd: er vielen dus veel doelpunten. Dus dat werd een dure grap waar ik gelukkig wel om kon lachen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid en clubgevoel.

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Ik heb het meest genoten van het trainen van de G-korfballers. Het waren zulke enthousiaste spelers om mee te werken. Ik kreeg daar elke keer veel energie van.

Heb je nog een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat er meer aandacht voor een Veilig Sportklimaat komt. Ik ben op dit moment de enige vertrouwenscontactpersoon en kan wel extra ondersteuning gebruiken. Ook zou ik het onderwerp met een aantal mensen meer onder de aandacht willen brengen.

Beste Marjolein, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.

Lijkt het jou leuk om je samen met Marjolein in te zetten voor een veilig sportklimaat binnen onze vereniging? Meld je dan nu aan via deze vacature.Geschreven door: Ron Konijn