Koningsspelen ook bij de KombiFit

Het was op 23 april weer een keer mijn beurt om aan de slag te gaan met de KombiFit-ers. De dag van de Koningsspelen op veel basisscholen en dit bracht mij (Mariska) op een idee; de KombiFit-ers doen ook mee aan de koningsspelen, met oudhollandse spelletjes en meer!

Het was een verrassing voor de groep wat deze training in petto had. Het enige dat zij wisten was dat er een scorekaart aan te pas zou komen en al snel hadden ze door dat ook zij mochten deelnemen aan de Koningsspelen. In tweetallen werd er bij negen spellen (oorspronkelijk elf, maar voor het bowlen en blikgooien waaide het toch te hard) gestreden om de winst.

Er werd kubb gespeeld (of raak de koning), koninklijke memory, een steppen– en dienbladenrace. Bij de dienbladenrace moest de ander van het tweetal proberen om de bekertjes van het dienblad af te gooien. Dit zorgde bij de steppenrace dan weer voor hindernissen door alle ballen die op het parcours lagen. Door middel van matjes moest de rivier worden overgestoken en ook het oudhollandse spijkerpoepen en ringwerpen kwam om de hoek kijken. Er was een heuse woordzoeker. Normaal krijg je de woorden te zien die je in het veld moet zoeken. Nu moest je zelf heel goed in het veld kijken welke koninklijke woorden je kon opschrijven. Hoe vaak kun jij je pittenzakje door een van de Olympische ringen gooien? Het record stond op 31 keer.

De winnaars van de avond waren diegene die het beste waren in het ringwerpen. Daar zijn de meeste punten (450) in verdiend. Als je niet zo goed was in het ringwerpen, had je dus een lastige avond. Dit zorgde ervoor dat Marjan de winnaar werd van de avond, op de voet gevolgd door Marco.

Volgens mij heeft iedereen een leuke avond gehad en ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer!Geschreven door: Mariska