Verslag B2: “Samen winnen”

Als trainer gebruik ik nog weleens termen die niet altijd door iedereen begrepen worden zoals ik ze bedoelde. Zo zou ik willen zeggen dat we afgelopen zaterdag met de B2 samen gewonnen hebben, ondanks dat we de wedstrijd met 13-7 verloren.

In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, maar vrij snel konden wij niet meer tot scoren komen en de tegenstander bleef gestaag raak schieten. Na de eerste helft moest Lara, ondanks dat ze door alle pijn van de blessure door wilde spelen, van mij stoppen. Dat betekende wel dat we maar met 3 dames in het veld stonden.

Hoewel het vak dat nog met z’n vieren was zo goed mogelijk verdedigde en de aanval met drie personen zoveel mogelijk tijd gaf, lukte het ze niet om te scoren en liep de tegenstander verder uit. Pas laat in de tweede helft kwamen wij weer tot kansen en begonnen we terug te komen van een 12-2 achterstand. Op dat moment zag je de puzzelstukjes op z’n plaats vallen en van 13-3 waren ze eigenlijk niet meer te stoppen, behalve door het eindsignaal, dat voor ons iets te vroeg kwam.

Ze begonnen steeds meer als één geheel te spelen. Zo speelde de verdediging de bal dieper het aanvalsvak in, waardoor het vak dat met z’n drieën was minder energie hoefde te verspillen aan het moeizame opbouwen. Hierdoor waren we meteen gevaarlijk en wilde de tegenstander er strak op verdedigen. Lotta, Luuk en Tieme sneden echter om de beurt goed in waardoor er meteen een doorloopbal kon komen en we hele makkelijke doelpunten konden scoren.

In het andere vak werd heel anders verdedigd, daar werden ze redelijk vrij gelaten. Doordat de dames goed ingedraaid stonden en de heren goed in beweging waren, konden we mooi vanuit de ruimte schieten en rebounden. Nu we in dit vak ook weer meer kansen gingen nemen kwamen de goals vanzelf. Succes werd herhaald en gezamenlijk gevierd.

Ze keken heel goed naar “wat doet mijn tegenstander?” en “wat doet de tegenstander van mijn vakgenootjes?”. Zo werden er de juiste ballen geschoten die ook goed te vangen waren voor een tweede kans, en werden de juiste acties gemaakt aan de hand van hoe de tegenstander verdedigde.

Ondanks dat de uitslag een ander verhaal vertelt, vind ik dat ze hebben laten zien waar ze toe in staat zijn; dat ze samen kunnen winnen.Geschreven door: Trotse coach, Mark