Verslag E2: “Op twee fronten “Flabbergasted””

Mijn verwachtingspatroon van Stormvogels was heel anders dan wat Stormvogels in de wedstrijd tegen onze kampioenen liet zien. Ik was in het begin een beetje flabbergasted. Je moet weten dat Stormvogels hiervoor met 10-0 van Rapid had verloren en met 1-1 tegen Oosterkwartier gelijk had gespeeld. Terwijl wij met 3-0 van Rapid en met 13-1 van Oosterkwartier hadden gewonnen. Ik had een team van het niveau Oosterkwartier verwacht (niet kwaad bedoeld). Maar niets was minder waar.

Bij het inschieten zag ik vijf heertjes en één dame. In de eerste kwart hadden onze kampioenen aanvallend best kansen om te scoren, maar ze lieten zich twee keer verrassen door een snelle counter en een strafworp, waardoor ze met 3-0 achter kwamen. Speelden wij wel tegen hetzelfde team?

Stormvogels had één goed heertje (die de hele wedstrijd als dame heeft gespeeld) en de dame was goed. En bij de anderen kon je zien dat ze het spelletje nog niet zo goed beheersten. Voor ons coaches was het duidelijk dat wanneer we de angel uit het spel van Stormvogels konden halen (het beste heertje neutraliseren), dan zou de achterstand niet onoverbrugbaar zijn. Daarvoor zou er door onze kampioenen strak en consequent verdedigd moeten worden. Over het zelf scoren maakte ik me geen zorgen omdat je bij onze kampioenen gewoon weet dat ze tegen het einde van de wedstrijd beter worden en de korfpunten vanzelf een keer gaan vallen. En dat goede heertje zou er toch een keer uit moeten…

Maar dat goede heertje ging er niet uit…

Eerlijk gezegd was ik ook een beetje flabbergasted over onze eigen kampioenen. In deze wedstrijd werd er met name een beroep gedaan op de verdedigende kwaliteiten van onze dames. En echt! Dat hebben ze “tranentrekkend trots” fantastisch gedaan! Ik heb altijd geweten dat het in de dames zat, maar het is nog leuker om te zien als het er ook uit komt. De heren hadden het wat makkelijker. Maar dat neemt niet weg dat juist door deze wisselwerking, de heren van Stormvogels niet bereikbaar door het goede verdedigen van onze heren, de “dames” van Stormvogels die nog maar weinig kansen kregen omdat ze super verdedigd werden en alleen elkaar maar zochten, en het overwicht dat onze kampioenen bij de heren kregen in de aanval (in de fastbreak konden de heertjes van Stormvogels onze kampioenen niet meer bijhouden) zorgden er juist voor dat er met 3-5 gewonnen werd.

Dit is wat ik noem een TEAMprestatie.

 

Geschreven door: Kees van den Berg